Grad Velika Gorica

Vijesti

Obilježen dan OŠ Eugena Kumičića

kumicicOŠ Eugena Kumičića je 20. svibnja, svečanom školskom priredbom obilježila svoj dan. U prisutnosti brojnih bivših i sadašnjih učenika škole, njihovih roditelja i gostiju, bila je to prigoda prisjetiti se svih školskih uspjeha u protekloj godini.

A OŠ Eugena Kumičića je osuđena na uspjehe svojih učenika i učitelja, koji su zbog svojih zasluga posebno istaknuti. Uz zasluženi pljesak, više učenika i njihovih učitelja-mentora dobilo je i prigodne darove. Najveći dar dobila je sama škola, u čijem predvorju od jučer stoji gipsana skulptura Eugena Kumičića, književnika po kojem je škola i dobila ime, dar unuka kipara Frane Kršinića – Franice i Mara Grbić. U svom emocionalnom govoru gđa. Franica Grbić, unuka poznatog kipara opisala je povijest nastanka skulpture, kao i želju da darovana skulptura bude izložena javnosti te time mjesto susreta i igre učenika.

U ime Grada Velike Gorice, Dan škole, učenicima, učiteljima i zaposlenicima škole čestitao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, istaknuvši brojne programe koji se provode u školi i humanost koji je škola uvijek pokazivala, a što dolazi do izražaja i ovih dana kad smo suočeni s katastrofalnim poplavama u Slavoniji. Bogat zabavno-glazbeni i plesni program kojim su učenici pokazali svoje znanje i vještine, okrunjen je podizanjem zelene Eko zastave, simbola obnove statusa Eko škole – programa namijenjenog odgojno-obrazovnim ustanovama s ciljem popularizacije i razvoja ekološke svijesti učenika, a kojeg OŠ Eugena Kumičića već nekoliko godina provodi.