Grad Velika Gorica

Najave

Narodne priče, legende i mitovi u starom gradu Lukavcu

Legendfest_lukavec_mogutiLukavcem će ovoga vikenda, 31. svibnja i 1. lipnja, zavladati vještice, vilenjaci i moguti. Naime, u dvodnevnom festivalu “Legendfest” posjetitelji će se moći upoznati s narodnim pričama, legendama i mitovima turopoljskog kraja.

Za vrijeme trajanja festivala, Stari Grad Lukavec bit će obučen u stare narodne nošnje i tkanine, posjetitelji će moći uživati u mirisu i okusu dobrog vina, lokalnih specijaliteta, iskakat će vizuali narodnog pisma, glagoljice, mistike, priča, legendi, alkemije uz zvukove turopoljskih melodija.

Lukavcem će šetati divovi, patuljci, vještice, čarobnjaci, vile, turci, a stari će grad ponuditi i raznolik sadržaj, od predstava i skečeva, glazbenih i plesnih točaka, do različitih radionica.

Legendfest u organizaciji Muzeja Turopolja, svakako je jedna od manifestacija koju ne smijete propustiti, ulaz je besplatan, i kako su poručili organizatori: “Festivali nisu natjecateljskog karaktera. Posjetitelji ovih obiteljskih festivala mogu očekivati odličnu zabavu, saznati i naučiti ponešto o običajima, legendama, pričama ovih županija te ponijeti sa sobom dijelove običaja, mistike, vjerovanja – baštine Turopolja i Istre”.

Detaljan raspored programa možete pogledati na: http://www.legendfest.hr/images/2014/Lukavec/Lukavec_program.pdf