Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Majerova ulica

Poštovani,
Ulice Vjekoslava Majera i Seljine brigade su bez pješačke staze, a otkako je veći dio prometa (nakon rekonstrukcije Zagrebačke ulice) indirektno preusmjeren na ove dvije ulice, sigurnost stanovnika je sada još više upitna. Naglasak je na djecu, koje je sad sve više i koja svakodnevno tim ulicama idu u školu.
Stoga, molim da se realizira izrada pješačke staze barem po jednoj strani navedenih ulica, a koje su u centru samoga grada.

S poštovanjem,
Nada Pleša

Poštovani, ulica Vjekoslava Majera je znatno prometnija otkako je izmijenjena regulacija prometa na Zagrebačkoj (jedan prometni trak). Nije toliko problem što je ulica prometnija, već su problem velike brzine kojom auti prolaze ulicom. Od ulaza u Majerovu, od strane Šetališta F. Lučića pa sve do izlaza na Sisačku ili obrnuto, automobili imaju “ravnu liniju” i doslovce jure. Osim toga, ulica nema nogostupa i svako kretanje djece po toj ulici postalo je itekako opasno. Postoji li mogućnost da se poduzme nešto i prije nego se dogodi, ne daj Bože, neka tragedija? Imate li naputak što bismo mi stanari trebali napraviti u ovoj stvari? Spominje se priča da će se ulica uređivati ali to se spominje već dosta dugo, a navika automobila da koriste prečac Seljine brigade – Majerova postaje sve češća.

S poštovanjem,
Maja Kurjak

1 komentar na: Majerova ulica

  • Berislav Lastrić

    Poštovani ,
    isti problem je i još jače izražen činjenicom da na trokutu Seljine brigade , Cvetkovićeva i Šenoina je dječje igralište na koje dolazi sve više djece, počevši od najmlađe do srednjoškolske.
    Dodatnom signalizacijom bi u tom području trebalo upozoriti vozače na smanjenje brine i oprez na djecu i dječje igralište

    Već se razgovaralo i s gradskim službama i one su usmjeravale na policiju i mjerenje brzine.
    No treba djelovati preventivno i postaviti dodatne znakove upozorenja
    S poštovanjem

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>