Grad Velika Gorica

Vijesti

Ivan Njegač - prvak Hrvatske u boksu

boks1Na prvenstvu Hrvatske u bosku održanom u Splitu, član BK Velika Gorica Ivan Njegač postao je prvak države u kategoriji do 64 kilograma. Danas ga je u Gradskoj upravi primio i čestitao mu na uspjehu zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Ervin Kolarec.

Njegaču je ovo četvrta titula državnog prvaka, a novim naslov je ušao i skupinu kategoriziranih sportaša. U svoj težinskoj kategoriji do 64 kilograma Njegač je bio nositelj, te se je u natjecanje uključio u polufinalu koje je odradio bez većih problema, a u istom ritmu odradio je i finale protiv Mislava Berca.

-Zahvaljujem se svojim trenerima na dobrom radu kroz cijelu godinu. Sve smo odradili dobro što pokazuje i ovaj rezultat. Pred nama su sada turniri, a tu su i nastupi u Srednjeeuropskoj ligi. Ovaj vikend idem na jak međunarodni turnir u Sarajevo gdje očekujemo finale i zlato- ispričao nam je šampion iz Velike Gorice, Ivan Njegač.

Borilački sport u Velikoj Gorici unazad nekoliko posljednjih godina ima sve bolje rezultate, ne samo na domaćoj nego i na međunarodnoj razini. Time se kako je rekao zamjenik gradonačelnika potvrđuje ono što se uvijek ističe, kako je Velika Gorica grad sporta.

-Mi ćemo kao grad uvijek izlaziti u susret njemu i njegovom klubu kako bi oni svoje rezultate na nivou Hrvatske mogli potvrditi i na međunarodnoj razini. Donedavno je boksački klub bio prepoznatljiv po rezultatima Ivice Bačurina i Vedrana Perekovića, da bi sada opet nakon nekoliko godina mukotrpnog rada imali dobru generaciju boksača od koji se mogu očekivati zavidni rezultati- rekao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Kolarec je za jesen najavio i organizaciju Noći borilačkih sportova, sada već tradicionalne manifestacije na otvorenom.

boks3boks2