- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Velikogorička tržnica započela s radom na novoj lokaciji

Posted By Gorica.hr On 23.04.2014. @ 23:43 In Vijesti | Comments Disabled

trznica1 [1]Velikogorička tržnica započela je sa radom na novoj lokaciji, na južnoj strani Školske ulice, preko puta autobusnog kolodvora i tržnog centra. Tržnica je otvorena radnim danom od 7 do 16 sati, subotom do 14, a nedjeljom do 13 sati.

Tržnica je ograđena, a video kamere nadziru 65 prodajnih klupa te 8 rashladnih vitrina. Na prilazu tržnici osigurana su parkirališta, mjesta za dostavu te skladišni prostor, a nalazi se i prvi javni toalet koji će moći koristiti građani i nakon radnog vremena tržnice. Zbog sigurnosti učenika osnovnih škola Eugena Kvaternika i Jurja Habdelića, u Školskoj ulici uvedena je nova regulacija prometa.

Svoje mišljenje o novoj lokaciji gradske tržnice iznijeli su i kupci i prodavači. Kupac Vjeran Kovačević kaže da je prostor u Školskoj ulici ljepši i uređeniji od platoa ispred Tržnog centra, ali da Velika Gorica zaslužuje veću tržnicu.

- Lokacija je dobra, u blizini je tržni centar, vidim ovdje je i sanitarni čvor. S obzirom da smo šesti grad u Hrvatskoj, možda bi tržnica trebala biti i veća, ali bolje je nego prije na platou – ističe Kovačević.

Lokacija se sviđa i prodavačici Mileni Miloš. Ističe, međutim, kako bi bilo bolje da je tržnica natkrivena. Prodavač Mato Stazić žali se da je prostor između štandova preuzak, dok Ivan Muhar savjetuje još jedan ulaz na tržnicu.

- Konačno je napravljeno preseljenje zelene tržnice na novu gradsku lokacija. Više od godinu i pol prodavači su bili ispod šatora što nije primjereno kvaliteti življenja ovog grada. Šator i nova regulacija prometa u toj ulici je bila nezgodna i za kupce i prodavatelje, tako da se Grad odlučio na izgradnju novog objekta u Školskoj ulici. Taj gradski prostor bi se na sljedećem gradskom vijeću prenamijenio u gradsku tržnicu i konačno će grad imat na svojoj lokaciji zelenu tržnicu – ističe direktor VG Komunalca, Dragan Perić.

- Imali smo prije dva tjedna sastanak s našim komitentima, prodavačima i proizvođačima, i na tom smo sastanku dogovorili dva modela podijele klupa koja bi se napravila dogovorno ili licitacijom. Svi su složili da bi se oni dogovorili oko razmještaja klupa s obzirom da neki prodavači koji tu prodaju preko 20 godina, tako da oni imaju vidik cijelog oblika te tržnice. Jučer oko 14 sati sam bio na tržnici, nitko nema prigovora oko klupa i rashladnih vitrina, tako da je sve prošlo u mirnom tonu, dogovorno, što mi je jako drago i što me jako veseli da nismo morali ići s licitacijom koja je nezgodna i nespretna – objasnio je Perić.

Nova lokacija tržnice omogućila je ponovno dvosmjerno prometovanje na dijelu Trga kralja Petra Krešimira IV, na dijelu ceste od Tržnog centra do križanja s Ulicom Matice hrvatske.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2014/04/velikogoricka-trznica-zapocela-s-radom-na-novoj-lokaciji/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/trznica13.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal