Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica dobiva nove drvorede

drvored1Kolodvorsku ulicu od sada krasi drvored japanskih trešanja posvećen velikogoričkim dobrovoljnim darivateljima krvi. Prvi je to u nizu drvoreda koji se planira posaditi već ove godine uz velikogoričke prometnice.

- Velika Gorica će biti zona drvoreda, zona pješaka, zona biciklista, bit će zona ugodnog života – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić nadodavši kako je ovaj drvored od posebnog značaja zato što je u suradnji s Crvenim križem, na inicijativu onih koji daju dio sebe iz humanih razloga i kako želi da upravo zato u tu čast ostane trajni trag.

- Mi smo imali dvojaku ideju. Jedna je bila izraziti zahvalu dobrovoljnim darivateljima krvi. To su naši anđeli jer je krv lijek koji ne možete proizvesti umjetno i kad vam ona može spasiti život samo vam je drugi čovjek može dati. Treba izrazit zahvalu tim ljudima, a jedna vidljiva zahvala je i ovaj lijepi drvored. Ujedno i sugrađani dobiju ideju i poticaj da se i oni priključe toj velikoj obitelji naših anđela koji pomažu drugima, a sugrađanima će to biti jedna prekrasna šetnica – rekla je Suzana Strunjak, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica.

Velikogoričani će uskoro moći posaditi svoje drvo na kojemu će biti označeno njihovo ime, najavio je gradonačelnik i dodao kako se nada da će se tako pokazati zajedništvo i obogatiti kvaliteta života…

drvored2drvored3drvored4drvored5