Grad Velika Gorica

Najave

U nedjelju 'Tour de Tur'

tour2U nedjelju, 27. travnja, očekuje vas najveći biciklistički događaj u Velikoj Gorici, rekreativno zabavna manifestacija Tour de Tur koju povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje organizira Udruga Zdrav duh iz Velike Gorice.

Okupljanje će biti ispred Pučkog otvorenog učilišta u 10 sata kada će krenuti vožnja biciklima ulicama grada Velike Gorice. Defile će se voziti od POU-a, Zagrebačkom ulicom, Ulicom Ljudevita Posavskog, Ulicom Matice hrvatske, pokraj Tržnog centra, Zagrebačkom ulicom i nazad do POUVG-a.

Glavna vožnja biciklima startat će ispred Učilišta u 12 sati. Vozit će se utrke u tri kategorije, Tourist ruta cestom i makadamom, oko 30 kilometara i Pro tourist ruta cestom, oko 55 kilometara, i treći, natjecateljski dio, koji će se voditi kroz XC utrku, cestom, makadamom i šumom, oko 45 kilometara.

- Cilj je promocija biciklizma, a ne brzine. Najmlađi i najstariji sudionik trke dobit će posebno priznanje, a mogu sudjelovati svi građani, bez obzira na starosnu dob i spol, koji pokažu volju i imaju bilo kakav bicikl – poručuju organizatori.

Udruga Zdrav duh na ovoj će manifestaciji posebno promovirati sigurnu vožnju te će organizatori zajedno s gradonačelnikom, prije 10 sati, pedeset djevojčica i pedeset dječaka nagraditi s biciklističkim kacigama. Osim toga, ovogodišnji Tour de Tur donosi i nogometnu utakmicu koja će se održati u Parku dr. Franje Tuđmana s početkom u 12,30 sati, a zaigrat će početnici, HNK «Gorica» i NK «Gradići».

Osim bicikliranja, građani će moći uživati u raznolikom, športsko – zabavnom programu, predstavit će se sportski klubovi i sportovi, a svoj su dolazak najavili i biciklistički klubovi Vukovar, Dukat team, BK Trebnje iz Slovenije, kao i Hrvatski koturaški savez te Klub zaprežnih pasa. Velikogoričani će moći i isprobati Greyp bike, hrvatski električni bicikl koji dolazi iz tvornice Mate Rimca, kreatora najbržeg električnog automobila na svijetu.