Grad Velika Gorica

Najave

Tjedan dokumentarnog filma u Kinu Gorica

ceski sanTjedan dokumentarnog filma (TDF) u velikogoričkom kinu ove se godine održava od 3. do 9. travnja, a projekcije u dvorani Gorica su svakim danom u 19,30 sati. Cijena kino karte je 15 kuna.

Počevši od 2010. godine, Kino Gorica svake godine ljubiteljima te vrste filmske umjetnosti nudi sedam najboljih i najnagrađivanijih naslova u proteklom razdoblju. Dokumentarni filmovi su u posljednje vrijeme sve popularniji, producirani su na visokom nivou, zabavni su, napeti, angažirani i za razliku od igranog filma, u njima nema glume, oni prikazuju stvaran život.

Tako je Kino Gorica ovih dana posebno otvoreno za one koji se kroz život trude saznati i naučiti nešto novo. Sedam dokumentaraca koji će se ovih dana prikazivati u velikogoričkom kinu upoznat će nas s različitim ljudskim sudbinama, osebujnim ličnostima, zanimljivim pojavama u suvremenom društvu, jednostavno rečeno – sa stvarnim životom. Riječ je o filmovima koji su na međunarodnim filmskim festivalima nagrađeni s ukupno čak 22 nagrade.

Gledanje dokumentaraca u Kinu Gorica sigurno će pomoći da bolje razumijemo svijet u kojem živimo, a naučit ćemo i nešto korisno. Uostalom – što je uzbudljivije od nerežiranog života?!

Više na: http://www.pouvg.hr/Kino/Clanak/1026/tjedan-dokumentarnog-filma-u-kinu-gorica.aspx