Grad Velika Gorica

Vijesti

Sportske igre mladih u Velikoj Gorici

sportske1Mnoštvo osnovnoškolaca okupilo se je danas u Parku dr. Franje Tuđmana na sportsko zabavnoj manifestaciji „Coca Cola Cup Sportske igre mladih 2014“ koje se održavaju već osamnaest godina. Coca Cola Cup je svojevrsna najava Sportskih igara mladih, a svečanim paljenjem plamena od strane izvršnog direktora SIM-a, Tihomira Budića i zamjenika gradonačelnika Ervina Kolarca ovogodišnje Igre su najavljene i u Velikoj Gorici.

-Ono što uvijek ističemo da je Velika Gorica grad sporta, danas i pokazujemo. Ono što je najvažnije je da se je okupio veliki broj naše djece, što pokazuje da je ova manifestacije uspjela. Sportske igre mladih će vjerujem zainteresirati naše mlade i sugrađane da odaberu jedan sport kojim će se u budućnosti baviti- rekao nam je zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec.

Naš Grad danas je bio domaćin natjecanja u graničaru i atletici, cageballu i mjerenju brzine udarca. Pobjednici natjecanja u graničaru, te utrke na 60 metara izborili su ulaznicu za odlazak na veliku završnicu u Split, gdje će se plasirati i pobjednici županijskih natjecanja iz 10 sportova (mali nogomet, rukomet, ulična košarka, odbojka, graničar, tenis, stolni tenis, badminton, šah i atletika). Velika završnica u Splitu počinje već 20. lipnja, i potrajat će do 1. rujna.

Prošle godine Sportske igre mladih okupile su preko 85 tisuća sudionika, dok se ove godine očekuje preko sto tisuća sudionika. Osim u Hrvatskoj Igre će se po četvrti puta održati u Bosni i Hercegovini, te po prvi puta u Srbiji.

-Veselje i zadovoljna dječja lica nas tjeraju iz godine u godinu prema naprijed- ističe izvršni direktor Igara. Tihomir Budić.

sportske2sportske3sportske4sportske5