Grad Velika Gorica

Vijesti

Provedena 'Zelena čistka'

cistka1Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, zajednička je jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada u sklopu globalnog pokreta “Let’s do it! World Cleanup” koja se već treću godinu za redom održava kao najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

Ove godine akcija je održana proteklog vikenda. Grad Velika Gorica je od početka prepoznao važnost kampanje Zelena čistka kao važan korak u promjeni odnosa građana prema okolišu.

Unatoč tome što se ovaj vikend u našem gradu održalo više manifestacija, dvije gradske udruge uspješno su organizirale volontere i uključile ih u ovu akciju. Članovi Zelene akcije Mičevec očistili su više lokacija divljih deponija otpada u Mičevcu, dok su članovi Planinarskog društva VG Horizont na budućoj planinarskoj stazi Peršinovec – Režidovka očistili divlje odlagalište otpada.

Djelatnici VG Čistoće pomogli su oko odvoza prikupljenog otpada te njegova zbrinjavanja na Odlagalištu neopasnog otpada Mraclinska Dubrava. Grad Velika Gorica zahvaljuje se odazivu svima koji su sudjelovali u akciji.

cistka2cistka3cistka4cistka5