- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Zdravi grad Velika Gorica

Posted By Gorica.hr On 07.03.2014. @ 00:31 In Obavijesti | Comments Disabled

tour2 [1]„Zdravi grad Velika Gorica“ jedan od projekata gradskog razvojnog programa “Gorica 2020″. Dio razvojne faze navedenog projekta odnosi se na popunjavanje upitnika radi ispitivanja primarnih potreba i mogućih promjena u načinu življenja i razmišljanja nas Velikogoričana. Anketiranje je anonimno i namijenjeno je svim Velikogoričanima. Teme upitnika obuhvaćaju sva područja života koja utječu, kako na zdravlje pojedinca tako i na skupinu. Na osnovi rezultata anketiranja tim stručnjaka raditi će na izradi nekoliko programa, a kojima će biti obuhvaćene sve populacije Velikogoričana.

Teme programa biti će definirane prema rezultatima upitnika, među kojima će biti prioritetne, prema dosadašnjim saznanjima, zdravo odrastanje djece i mladih (pravilna prehrana djece i mladih, povećana tjelesna aktivnost u predškolskoj, školskoj i adolescentnoj dobi, medijska pismenost i sigurnost na internetu…), zdravo starenje, održavanje i očuvanje okoliša, iskorijenje ambrozije…, zdravo urbano planiranje… Bitno je naglasiti da su najugroženije skupine djeca i mladi te naši najstariji Velikogoričani.

Sudjelovanjem u stvaranju programa omogućujemo si međusobnu kvalitetniju suradnju i komunikaciju te smo našim najmlađima uzor kako stvarati pozitivno okruženje i zajedno surađivati. U izradi programa mogu sudjelovati svi zainteresirani svojim prijedlozima, primjedbama i komentarima, a stručnu razradu i oblikovanje prepustiti ćemo našim stručnjacima: medicinskom osoblju, pedagozima, nutricionistima, ekolozima, graditeljima…

Svrha upitnika je mogućnost sudjelovanja svih Velikogoričana kako bi se dobili što relevantniji podaci. Hrvatska mreža zdravih gradova broji 23 zdrava grada i 14 zdravih županija. Mnogi zdravi gradovi i zdrave županije su uspjeli u provođenju većih promjena te služe svima nama kao primjeri dobre prakse. Velika Gorica posjeduje razne resurse, koje je potrebno iskoristiti za dobrobit svih nas.

Upitnici se nalaze na stranici http://www.gorica.hr/zdravi-grad/ [2]. Popunjavati možete više od jedne teme, ovisno o Vašim saznanjima u tim područjima.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2014/03/zdravi-grad-velika-gorica/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/tour2.jpg

[2] http://www.gorica.hr/zdravi-grad/: http://www.gorica.hr/zdravi-grad/

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal