Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica otvara Centar za legalizaciju

legalizacija1Od ponedjeljak i službeno počinje s radom Centar za legalizaciju Grada Velike Gorice, čiji djelatnici imaju zadani cilj rješavanja najmanje 400 predmeta mjesečno. Centar će raditi svakim radnim danom od 8:00 do 19:00 sati.

Podsjetimo, Grad Velika Gorica proveo je informativnu kampanju o potrebi legalizacije objekata. Održane su tribine u gotovo svim naseljima Velike Gorice. Na prijedlog gradonačelnika Gradsko vijeće je donijelo i niz mjera uštede građanima Velike Gorice što je dovelo do velikog broja prijavljenih objekata za legalizaciju. Do zadnjeg dana roka primljeno je 12464 zahtjeva, a
do danas je riješeno 1746 predmeta.

Nisam zadovoljan dinamikom i brojem riješenih predmeta i zato smo odlučili poduzeti nove mjere koje će dovesti do učinkovitijeg i bržeg rješavanja. Zadani plan je do 30.6. riješiti 35 posto zaprimljenih predmeta, što iznosi 4360 predmeta –istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Povećan je i broj djelatnika s novim osobama koje su primljene na određeno vrijeme, pa tako sada Odjel broji ukupno 24 djelatnika. Na legalizaciji će raditi 16 djelatnika sa zadanom normom od 30 predmeta po svakom djelatniku mjesečno, a dodatnih 8 djelatnika doprinose rješavanju predmeta legalizacije, uz rješavanje redovnih poslova upravnog odjela. Djelatnici će za učinkovitost rješavanja i veći broj riješenih predmeta od zadane norme dobiti i određenu stimulaciju. Građani se pozivaju na donošenje nadopuna svojim zahtjevima koje su predali bez dokumentacije i to mogu učiniti svakoga dana u navedeno radno vrijeme.

Poduzeli smo sve što je bilo potrebno. Osigurali smo uvjete za rad: opremili prostor, uzeli nove djelatnike, nabavili potrebnu opremu i zadali normu. Javno želim poručiti da ovaj centar mjesečno mora riješiti 400 predmeta. Na taj način sve preuzete predmete riješit ćemo u zadanom roku od tri godine. Ukoliko djelatnici neće izvršavati zadano, mijenjat ćemo ih i uzeti one koji će to moći odraditi – jasno je poručio gradonačelnik Barišić.

Dodatno, treba istaknuti da ovaj Upravni odjel radi i redovite predmete izdavanja dokumenata graditeljstva. Svaki građanin, a posebice investitor koji zatraži dokumentaciju, mora ju dobiti u najkraćem mogućem roku. U tom smislu Grad uvodi i osobnog asistenta za investicije koji će biti na raspolaganju svakom investitoru.

legalizacija2legalizacija3legalizacija4legalizacija5