- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Tableti za velikogoričke studente i srednjoškolce

Posted By Gorica.hr On 13.03.2014. @ 13:01 In Vijesti | Comments Disabled

tablet3 [1]27 velikogoričkh učenika i srednjoškolaca primilo je danas iz ruku gradonačelnika Dražena Barišića tablet uređaje. Riječ je o studentima i učenicima koji su zadovoljili kriterije za dobivanje gradskih stipendija, ali nisu bili među 50 dobitnika stipendija, niti su dobili jednokratnu financijsku pomoć.

- Grad poput Velike Gorice, koji želi biti galopirajući grad u svakom smislu pa tako i u razvoju, ne može naprijed bez vas mladih. Htjeli smo vas zato u okviru proračuna potaknuti i dalje na kvalitetno obrazovanje, da vam se odužimo za to, jer svi imate sjajne ocjene. U današnje vrijeme sigurno će vam ti tableti pomoći da budete u kontaktu s izvorima znanja i trendova – rekao je gradonačelnik Barišić.

Velika Gorica kroz svoj program „e-Gorica – Digitalni grad“ razvija informatičku infrastrukturu na području na grada, te provodi sveobuhvatnu informatizaciju i digitalizaciju rada gradske uprave, gradskih ustanova i poduzeća. Tako je između ostalog, u Velikoj Gorici u tijeku izgradnja najveće javne bežične mreže u Hrvatskoj.

Značajnu ulogu u tehnološkom i gospodarskom razvoju ima i Veleučilište Velika Gorica.

- Želja nam je da Vellika Gorica postane i sveučilišni grad. Naše Veleučilište postaje sve značajnije, a za svoju 10. obljetnicu dobit će i novu modernu zgradu– dodao je gradonačelnik Barišić.

Gorički studenti i srednjoškolci koji nisu dobili stipendiju ove godine po prvi puta dobivaju tablete.

- Slučajno sam se prijavila za stipendiju jer je mama saznala za prijave, nažalost nisam ju dobila, ali gradonačelnik nam se zahvalio na jedan drugačiji način kao poticaj našem daljnjem radu i sigurno će mi tablet koristiti – rekla je Matea Lučić, studentica psihologije, a s njom se slažu i ostali mladi koji su danas primili tablet.

- Student sam 3.godine ekonomije i prijavio sam se za stipendiju, ali ovo je super utješna nagrada, nadam se da će mi koristiti u studentskom životu, za izradu radova i drugo – izjavio je budući ekonomist Vedran Vugrić.

Velikogoričkim studentima i učenicima uskoro će se pridružiti i gradski vijećnici, koji će hrpe papira na sjednicama Gradskog vijeća zamijeniti tablet uređajima.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2014/03/tableti-za-velikogoricke-studente-i-srednjoskolce/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/tablet3.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal