Grad Velika Gorica

Vijesti

Rekonstrukcija prometnica u Gradićima

gradici1U Gradićima su u tijeku radi na dvije prometnice, ulici kralja Tomislava koja je u punoj rekonstrukciji, te Gradićkoj koja čeka još završni sloj asfalta. Gradićka ulica će se završavati sljedećega tjedna, a sredinom travnja asfalt stiže i na kralja Tomislava.

- Radi se o doista zahtjevnim radovima, čak se i optički kablovi postavljaju da se osigura ovom dijelu naselja internet, doći će i LED rasvjeta, i sa svih aspekata će biti jedna od standardnih ulica kakve ćemo imati u budućnosti – kaže gradonačelnik.

Predsjednik Mjesnog odbora Gradići Roman Krunić ističe kako do sada nije bilo kapaciteta za spajanje na internetsku mrežu, a što se mijenja postavljanjem optike. – Vjerujem da ćemo internetom povezati i cijelo naselje kako bi svi imali brzi pristup internetu i bili dio 21. stoljeća – rekao je Krunić.

Radovi bi trebali završiti sljedećega mjeseca, objašnjava direktor VG Komunalca Dragan Perić, dodavši kako je na gradilištu preko 40 radnika. U Gradićkoj ulici bi sljedeći tjedan se krenulo s podizanjem poklopaca i asfaltiranjem drugog sloja čime bi se ta ulica završila. Gradonačelnik dodaje i da dalje predstoji radovi prema Odranskoj ulici i Donjoj Lomnici, čime bi se završio ciklus radova u ovom dijelu grada, kada će se gradilišta početi polako otvarati nešto sjevernije – na Plesu, Rakarju, Novom i Starom Čiču…

gradici2gradici3gradici4gradici5