Grad Velika Gorica

Najave

Prijave za Legendfest u Lukavcu

Legendfest12_931. svibnja i 1. lipnja 2014. u Starom gradu Lukavcu, održat će se 1. „Legendfest – festival legendi, mitova i priča Zagrebačke županije“. Festival Legendfest već 8 godina organizira se u Istri. Od ove godine kreće i novi festival identičnog profila ali na području Zagrebačke županije, u starom gradu Lukavcu kraj Velike Gorice.

Festivale organiziraju zagrebačka udruga Val kulture u suradnji sa Muzejom Turopolja te u suradnji sa Općinom Pićan uz potporu Grada Velike Gorice, Zagrebačke županije, Istarske županije, Hrvatske turističke zajednice i drugih pokrovitelja i sponzora. Festivali nisu natjecateljskog karaktera. Posjetitelji ovih obiteljskih festivala mogu očekivati odličnu zabavu, saznati i naučiti ponešto o običajima, legendama, pričama ovih županija te ponijeti sa sobom dijelove običaja, mistike, vjerovanja – baštine Turopolja i Istre.

Prostor Starog grada Lukavca bit će ispunjen raznolikim sadržajima, kao npr. pjesnicima koji recitiraju, pripovjedačima, malim narodnim skečevima i predstavama, glazbenim i plesnim točkama itd. Veći ili glavniji projekti/predstave (tematike lokalnih legendi, priča, mitova) odvijaju se na glavnim pozornicama. Legendfest se u proteklih 8 godina pokazao posebno interesantnim djeci posjetiteljima koja su se mogla uvijek uključiti u radionice i tako sudjelovati u izvođenju predstava, crtanja ili izraziti vlastitu kreativnost, kroz pripreme sa stručnim voditeljima. Ove se radionice odvijaju cijeli dan i potpuno su besplatne.

Središnja tema ovogodišnjeg Legendfest-a Zagrebačke županije su moguti i sve priče, legende, mitovi o njima, prvenstveno vezani uz Turopolje, imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i teme koje mogu sadržavati projekti kao npr.:

- vještice, čarobnjaci, mistična bića, duhovi
- alkemičari, plemići, vojskovođe
- legende i mitovi Turopolja, zagrebačke županije
- Grička vještica
- kravata

Ovim putem pozivaju se svi umjetnici iz bilo kojeg područja umjetnosti da prijave svoje projekte najkasnije do 20. travnja 2014. godine na adresu:

Kulturni centar Kalvarija, Kalvarija 8, 51000 Rijeka (za Legendfest)

Prijaviti se može i na slijedeći broj telefona i mobitela :

+38551375866
+385912538991

Ili na Email adresu : ri.teatar@ri.t-com.hr

a najkasnije do 15. svibnja 2014. odlučiti će se o prihvaćenim projektima, koje će se moći vidjeti na ovogodišnjem Legendfestu Zagrebačke županije

a do 15. Lipnja 2014. odlučiti će se o prihvaćenim projektima, koje će se moći vidjeti na ovogodišnjem Legendfestu Istarske županije