Grad Velika Gorica

Vijesti

Počelo uređenje Jelačićeve ulice u Kurilovcu

jelacicSkidanjem asfalta u Jelačićevoj ulici danas su započeli radovi rekonstrukcije prve faze ove ulice koja se proteže sve od Kurilovečke do Kolodvorske ulice. Do lipnja će novi izgled dobiti dio između Kurilovečke i Kolareve ulice. Grad nastavlja radove s faznim pristupom, kaže gradonačelnik Dražen Barišić, te dodaje kako je rekonstrukcija prometnica u južnom dijelu grada bitna jer će ove tranzitne prometnice preuzeti promet iz samoga središta grada koji će postati šetačka zona.

- Drago mi je da se radi Jelačićeva ulica jer su ovi ljudi desetljećima čekali da se počne s pravom rekonstrukcijom. Ovo će riješiti probleme sa svim standardima kako sada radimo ulice, u prvom dijelu radimo 370 metara, a onda krećemo u nastavak Jelačićeve. Nakon ishođenja prometne dokumentacije i osiguranja sredstava krećemo i dalje. Obećavam da ćemo i prije ugovorenih 100 dana završiti ovu ulicu – rekao je gradonačelnik Barišić u Kurilovcu.

Radovi u Kurilovcu su vrijedni oko tri milijuna kuna, a izvodi se rekonstrukcija u duljini 370 metara uključujući novu oborinsku odvodnju koja će se provesti preko Kurilovečke ulice.

- Rade se svi novi priključci fekalne odvodnje, vodovodni priključci, javna rasvjeta, pješačka i biciklistička staza, kompletna infrastruktura kao što je i u Josipovićevoj ulici. Nadamo se u lipnju biti gotovi s ovim objektom – objašnjava Dragan Perić, direktor VGkomunalca koji izvodi radove.

U Jelačićevoj ulici su toliko čekali da njihova ulica dođe na red da su mještani već prestali vjerovati u obećanja, kaže predsjednik vijeća gradske četvrti Ivan Novosel.

- Sumještani su počeli gubiti povjerenje. Obnova će nam jako puno olakšati život, tu se kad je kiša ne može proći. Djeca idu u školu, bit će nogostup i nova rasvjeta i mislim da će naši mještani biti zadovoljni. Samo da se nastavi dalje prema Kolodvorskoj – kaže Ivan Novosel