Grad Velika Gorica

Vijesti

Otvoren 'Centar za legalizaciju'

legalizacija1Na Trgu kralja Tomislava 6, u zgradi preko puta Gradske uprave, otvoren je tzv. Centar za legalizaciju Grada Velike Gorice, odnosno novi prostori Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i graditeljstva.

Velikogoričani će tako sve poslove vezane uz dobivanje dozvola za gradnju i legalizaciju objekata od danas obavljati na novoj adresi. Novi su i brojevi telefona, pa je tako novi broj Upravnog odjel: 01 / 5510 950.

- Kao što smo najavljivali otvorili smo Centar za legalizaciju, ali i preseljenje našeg upravnog odjela i omogućili svim novim investitorima brži protok i obradu njihovih zahtjeva, akata i projekata za gradnju koji imaju. Tako ćemo omogućiti ono što je primarno – bržu legalizaciju, ali i dati zamah gospodarstvu kako bi svi zajedno došli do realizacije koje vode do otvaranja novih radnih mjesta – izjavio je gradonačelnik Barišić koji je potom sa suradnicima i uzvanicima obišao nove prostorije.

Novi centar za legalizaciju smješten je zajedno s upravnim odijelom u novouređeni prostor od 450 kvadrata. Grad je zaprimio ukupno 12 464 zahtjeva za legalizaciju, a kako bi sredstva od njihove obrade ostala u Velikoj Gorici, umjesto da završe u nacionalnoj Agenciji za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, zaposleno je i nekoliko novih djelatnika. Gradonačelnik je istaknuo kako će novi prostor ubrzati i olakšati daljnji tijek rješavanja zahtjeva.

- Preostalo je preko 10 000 još neobrađenih zahtjeva i mi smo procijenili da prostor u gradskoj upravi nije dovoljan i došli smo nakon javnog natječaja do ove lokacije. Do sada se riješilo oko 1700 zahtjeva, ali ako bi takvom dinamikom nastavili ne bi uspjeli riješiti normu do lipnja kada je potrebno obraditi 35% predanih zahtjeva. Tu ćemo dati sve od sebe da taj postupak ubrzamo. Na legalizaciji sad radi 24 djelatnika i uz ove uvjete možemo ostvariti ciljeve, a na nama je da kontroliramo i mijenjamo one koji neće raditi – rekao je gradonačelnik i dodao kako je optimum obrade zahtjeva oko 30 zahtjeva po zaposleniku mjesečno.

legalizacija2legalizacija3legalizacija4legalizacija5