Grad Velika Gorica

Iz medija

Kraj fašničke vlade, vraćeni ključevi grada

fasnik goriZbog svih loših stvari koje su se dogodile u prošloj godini jučer je optužen princ Fašnik koji je jednoglasno osuđen na lomaču, posljednjeg dana Fašničke republike.

Fašničkoj republici u Velikoj Gorici i službeno je došao kraj jučer u poslijepodnevnim satima. Uz velikogoričke školarce i djecu iz vrtića, spaljivanju Fašnika prisustvovali su ministri Pajcek, Luk i Žir, predstavnici Erdodyja kao pobjednici Velikog turopoljskog fašnika, dogradonačelnik Ervin Kolarec u ime Grada Velike Gorice te glasnogovornica Fašničke vlade Jadranka Opačić Pucić.

Fašnička vlada koja je dala ostavku zahvalila se brojnim organizatorima i Turističkoj zajednici Velike Gorice, a osim za sve okupljene jedan pljesak je uslijedio i za djecu iz Dječjeg vrtića Lojtrica koja su zajedno s odgajateljicama izradile lutku fašnika.

- Fašnika bumo vužgali i skurili jer ni za niš drugo. A s njim bumo skurili i sve loše stvari koje su se dogodile prošle godine, tak da novo proleće dođe kak Bog zapovjeda s novim jaglacima, visibabama s većim mirovinama, s manjim računima koje moramo sve plaćati, sve loše neg zgori z ovim vragom – izjavila je glasnogovornica fašničke vlade nakon čega je Fašnik spaljen, a uistinu se nadamo, i sve loše s njim.

Izvor: VG Danas

kljucevi