Grad Velika Gorica

Najave

Danas 22. turopoljska trka

trka1Staza po kojoj će se trčati ove godine bit će ista kao i prošlogodišnja, a rute će počinjati i završavati kod gradskog stadiona. Gradskim ulicama će protrčati četristotinjak trkača koji od 10.30 sati kreću od gradskog stadiona te potom tri kruga po Velikoj Gorici. Trči se po HBZ, Zagrebačkom, Matice hrvatske i Lj. Posavskog te preko trga kralja Tomislava.

U sklopu Turopoljske trke održat će se polumaraton, učenička trka za kategorije od prvog do osmog razreda osnovnih škola, trka građana, te kadeta, mlađih i starijih juniora. Učenici će startati već u 9:00 sati ujutro, dok će polumaraton započeti u 10:30 sati.Polumaratonska utrka okuplja sve više profesionalnih trkača koji u Veliku Goricu dolaze na početku trkačke sezone u pripremama za nadolazeća natjecanja. Sama utrka stoji uz bok Zagrebačkog i Plitvičkog maratona, a sve istaknutiji je i međunarodni karakter natjecanja.

Posebna regulacija prometa

Za vrijeme trajanja trke, od 10 do 15 sati, u užem dijelu Velike Gorice biti uspostavljena posebna regulacija prometa. Odnosi se to na Aveniju Ivana Pavla II te ulice Hrvatske bratske zajednice, Kolodvorsku, Matice hrvatske, Trg maršala Tita, Kralja Petra Krešimira IV i Tomislavov trg, Zadarsku, Dobrilinu, te Kneza Ljudevita Posavskog.

Vozači se pozivaju na razumijevanje i pojačani oprez, kao i korištenje obilaznih pravaca.