Grad Velika Gorica

Vijesti

Vlada predložila Uredbu kojom otima najvrjedniju goričku imovinu

voda4Objavljen je nacrt prijedloga Uredbe o uslužnim područjima vodoopskrbnog sustava Republike Hrvatske. Od 19 uslužnih područja Velikoj Gorici, gradu koji zadovoljava sve uvjete i bogat je resursima pitke vode, nije pripalo niti jedno. Velika Gorica pripojena je s drugim gradovima Zagrebačke županije Gradu Zagrebu.

Prijedlog je potvrdio najave da će uspješnu i učinkoviti velikogoričku tvrtku VG Vodoopskrbu, Vlada „utopiti“ u zagrebački prezaduženi Holding. Velikogoričanima se tako uvodi dodatni namet i poskupljuju se ionako visoki troškovi života. Naime, sada je u Zagrebu cijena vode s odvodnjom i pročišćavanjem skuplja 82 posto nego u Velikoj Gorici. Kolika će biti nova cijena?

Dodatno, sva gorička infrastruktura, čija je današnja tržišna vrijednost milijardu kuna i koju su svojim novcem gradili Goričani, bez ikakve će naknade prijeći u vlasništvo Grada Zagreba!

-Prijedlog je na javnoj raspravi i jasno je da ćemo uložiti prigovor. Nećemo dopustiti otimanje goričke imovine i ovako drastično poskupljenje vode za naše sugrađane. Tražit ću od Gradskog vijeća jedinstven stav po tom pitanju. Nadam se da će i uvaženi saborski zastupnici iz Velike Gorice stati na stranu svojih Goričana – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić koji je najavio poduzimanje svih raspoloživih pravnih radnji u borbi za goričku vodu.