Grad Velika Gorica

Vijesti

Stanje pripravnosti zbog vodnog vala koji stiže oko ponoći

stozerOdržan je sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Velike Gorice na kojem je nazočio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te zapovjednik županijskog Stožera Rudolf Vujević, kao i predstavnici Hrvatskih voda i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

-Sve poduzete radnje koje je velikogorički Stožer u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Grada Velike Gorice radio od jučer, odrađene su kvalitetno. Učinjeno je sve što je bilo moguće u situaciji plavljenja naselja zaobalnim vodama – istaknuo je Damir Pilček, načelnik područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje za civilnu zaštitu.

Iz Hrvatskih voda upozoravaju na stanje pripravnosti budući da se oko ponoći očekuje val rijeke Save, koji bi trebao biti oko 820 cm. – Molim vatrogasne snage neka budu na raspolaganju kako bismo mogli reagirati u slučaju potrebe na samom nasipu, koji je dijelom saniran ali još uvijek ima područja koja nismo uspjeli u potpunosti sanirati – izjavio je Krunoslav Prentašić, voditelj obrane od poplave velikogoričkog područja.

Tijekom noći i današnjeg dana na obrani je radilo 100 članova DVD-a, a sva dobrovoljna vatrogasna društva bit će na raspolaganju i u stanju pripravnosti – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić, koji je zajedno s načelnikom velikogoričkog Stožera za zaštitu i spašavanje Stjepanom Kosom, nakon sastanka, nastavio obilaziti teren.

Stožer je donio zaključak i o kontinuiranom ispitivanju vode iz bunara, a za naselja Lekneno i Kuče postavljene su i cisterne s pitkom vodom. VG vodoopskrba postavlja i slavine na hidrante u mjestima koja imaju razvijenu vodoopskrbnu mrežu.

stozer2