Grad Velika Gorica

Vijesti

Škola u Rakitovcu dobila kontejner za papir

rakitovec1Područnoj školi u Rakitovcu Grad Velika Gorica donirao je kontejner za prikupljanje starog papira. Vrijedni učenici i nastavnici škole u Rakitovcu prikupili su proteklih nekoliko godina 240 tisuća kilograma starog papira i tako spasili 25 hektara šume. Za svoje aktivnosti na području zaštite okoliša škola je dobila niz priznanja, te s punim pravom nosi naziv eko škole.

Školi je kontejner bio prijeko potreban jer do sada za skladištenje starog papira u njoj nije bilo mjesta. Time što papir više neće trebati slagati po hodniku zadovoljan je koordinator Eko škole Miroslav Grahovac.

- Ovaj kontejner je rješenje našeg problema jer u hodniku škole više za njega nije bilo mjesta, a znao se i razbacivati uokolo. Sada će biti sve na jednom mjestu. Kada se kontejner napuni, samo ćemo nazvati Unijapapir i oni će ga odvesti i isprazniti – objasnio je Grahovac.

Eko škola Rakitovec sudjelovala je i u akciji DM-a i Unije papira „Zeleni korak“ u kojoj je sudjelovalo 166 škola iz cijele Hrvatske. Osvojili su drugo mjesto i novčanu nagradu.

- Učenici Područne škole Rakitovec su vrlo vrijedni i ako će im trebati veći kontejner i njega ćemo nabaviti. Oni su prvaci Zagreba i Zagrebačke županije u prikupljanju starog papira čime su do sada spasili 25 hektara šume. Cilj nam je podići ekološku svijest kod naše djece koja će je zatim širiti u svojoj obitelji i okolini čime ćemo svi pokazati kako je ekologija sastavni dio našega života – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

rakitovec2rakitovec3rakitovec4rakitovec5