Grad Velika Gorica

Vijesti

'Izazovi Europske unije'

eu1Proteklog vikenda u Velikoj Gorici je održan Velikogorički europski forum “Izazovi Europske unije” na kojem su gosti bili hrvatski europarlamentarci Ivana Maletić i Andrej Plenković.

Ivana Maletić održala je predavanje na temu proračuna, mjera za smanjenje deficita i mogućnosti financiranja iz Europskih fondova. Istaknula je kako Velika Gorica u svom razvojnom programu “Gorica 2020″ ima dosta projekata koji se u potpunosti uklapaju u prioritete koji se uobičajeno financiraju iz europskih fondova poput: poticanja korištenja solarne energije, plinofikacija, obnova i izgradnja vodoopskrbnog sustava, proizvodnje zdrave hrane, izgradnje pješačkih i biciklističkih staza, internetizacije i digitalizacije grada i gradskih ustanova kroz projekt “e-Gorica”…

- “Gorica 2020″ najbolji je razvojni program koji sam imala priliku vidjeti na razini nekog od hrvatskih gradova – istaknula je zastupnica Maletić.

Andrej Plenković se u svom predavanju posebno osvrnuo na Europski parlament i njegovo značenje za RH u Europskoj Uniji te predstojeće izbore za Europski parlament.

Po svršetku Velikogoričkog europskog foruma, europarlamentarci su obišli poplavljeno područje Čičke Poljane i susreli se sa predstavnicima Stožera za za zaštitu i spašavanje, te tom prigodom istaknuli kako je važno na vrijeme predati dokumentaciju za povlačenje sredstava iz Europskog fonda solidarnosti koji je namijenjen državama članicama pogođenim prirodnim katastrofama.

eu2eu3eu4eu5