Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradsko vijeće Velike Gorice jednoglasno je odlučilo- ne damo našu vodu!

voda1Na tematskoj sjednici, koja je danas održana u Velikoj Gorici donesen je zaključak kojim se Grad Velika Gorica protivi predloženom Nacrtu uredbe o uslužnim područjima.

U nastavku zaključka stoji: “Grad Velika Gorica zahtijeva formiranje zasebnog uslužnog područja za područje grada Velike Gorice i općina Kravarsko, Orle i Pokupsko, na kojem će javni isporučitelj vodne usluge biti VG Vodoopskrba d.o.o.
Gradsko vijeće Grada Velike Gorice prihvaća i mogućnost proširenja uslužnog područja iz prethodnog stavka na ostale gradove i općine Zagrebačke županije.”

Ovakav zaključak sa svim argumentima koji Velikoj Gorici daju mogućnost da bude samostalno uslužno područje, gradonačelnik će uputiti u nadležno Ministarstvo poljoprivrede. Gradski vijećnici iskazali su spremnost za poduzimanje svih radnji, pa i građanskog neposluha, u zaštiti goričkog prirodnog bogatstva, vode.

Sjedište suda treba biti u Gorici!

Druga točka dnevnog reda tematske sjednice odnosila se na predloženu reorganizacija pravosuđa, s kojom se Gradsko vijeće složilo, ali je zaključeno da će se Ministarstvu pravosuđa uputiti zahtjev da sjedište Općinskog suda bude u Velikoj Gorici. U tu svrhu Grad je spreman uložiti i vlastita financijska sredstva u opremanje i uređenje postojećeg prostora za što je već napravljen i idejni projekt.