Grad Velika Gorica

Iz medija

Fašnički vikend pred nama

fasnik6Ovoga vikenda u našem gradu održat će se 105. izdanje tradicionalnog Turopoljskog fašnika, a bogati program donosi nam fašničke veselice za male i velike, te koncert Nene Belana i Fiumensa u subotu 1.ožujka.

Vrhunac fašničke zabave očekuje nas 1. ožujka kada u 14h iz Školske ulice kreće Velika fašnička povorka koju će zatim ocijeniti strogi žiri s balkona Bijele ruže. Cijeli program bit će u sigurnim rukama svima nam poznatih voditelja Vida Baloga i Davora Dretara Drele koji će budno pratiti svaki pokret fašničkih grupa. Povorka će zatim nastaviti do fašničkog šatora iza Pučkog otvorenog učilišta gdje nas uz bogatu ugostiteljsku ponudu i fašničke bendove od 21h očekuje ples i zabava do jutra uz nastup Nene Belana i grupe Fiumens.

Dan poslije, 2.ožujka, na pozornicu fašničkog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana stupaju naši najmanji sugrađani koji će na Malom fašniku od 11h pokazati kakve su to maske i koreografije pripremili. Uz cjelodnevni zabavni program, očekuje nas predstavljanje predškolskih i školskih grupa te pojedinačnih maski, parova i skupina.
Međutim, svemu dobrom dođe kraj, pa će tako i Princ Fašnik morati odgovarati za svoje nepodopštine i loše stvari u prošloj godini, a suđenje mu je zakazano za utorak 4. ožujka u 16h ispred Muzeja Turopolja kada će uz prigodan program i gradonačelniku biti vraćeni ključevi grada.

Zato iskoristite fašnička događanja za razbibrigu i dobru zabavu te naoružani veseljem i dobrom voljom krenite na goričku špicu s maskom na licu!

Subota 01.03. Velika fašnička povorka:

13.00 – 14.00 Dolazak i prijava fašničkih grupa
14.00 – 16.00 Fašnička povorka od Školske ulice do Parka dr. Franje Tuđmana
16.00 – … Zabavni program u fašničkom šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana
• Suđenje princu Fašniku
• Proglašenje pobjednika
• Zabava i ples uz Fašničke bendove
21.00 sat Koncert Neno Belan & Fiumens

Nedjelja 02.03.2014., Mali fašnik

11.00 sati Predstavljanje predškolskih grupa – proglašenje najbolje predškolske grupe
14.00 sati Predstavljanje školskih grupa – proglašenje najbolje školske grupe
16.00 sati Predstavljanje pojedinačnih maski, parova i skupina – proglašenje pobjednika