Grad Velika Gorica

Vijesti

Čička Poljana pod vodom

cicka1Veliki dio Čičke Poljane već je poplavljen, voda je došla i do kuća. Prema informacijama Hrvatskih voda, koje su iznijeli na sastanku Stožera za zaštitu i spašavanje, vodostaj se očekuje u razni kao i tijekom poplave 2013. godine (325 na sifonu Odra), a moga bi biti i veći. Dobrovoljna vatrogasna društva na terenu su, pune vreće i rade na zaštiti kuća.

Zapovjednik Stožera Stjepan Kos ponovno je apelirao na mještane da podignu stvari u svojim domovima i budu u stanju pripravnosti. Za starija domaćinstva osigurani su i timovi koji će pomoći u sklanjanju stvari.

U slučaju potrebe osigurana su dva prihvatna centra za eventualnu evakuaciju, OŠ Vukovina i sportska dvorana u Velikoj Gorici.

Raste i razina vode u potoku Ribnica i Želin, pa se na stanje pripravnosti upozoravaju i mještani Ribnice.

Vodeni val koji se očekuje sutra iz Slovenije ipak će biti manjih razmjera nego li je to prvotno najavljeno i prema informacijama Hrvatskih voda trebao bi proći velikogoričko područje bez većih problema. Na samom savskom nasipu rade se zečji nasipi. Sve službe su na terenu i na raspolaganju u slučaju dodatnih potreba.

cicka2cicka3cicka4cicka5