- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Četiri dana Irana u Velikoj Gorici

Posted By Gorica.hr On 07.02.2014. @ 15:15 In Vijesti | Comments Disabled

iran1 [1]Islamska Republika Iran zavladala je Pučkim otvorenim učilištem Velika Gorica, gdje građanima kroz četverodnevni program predstavlja svoju bogatu kulturnu baštinu.

U okviru manifestacije „Četiri dana Irana u Velikoj Gorici“, u izložbenom prostoru Učilišta i u predvorju Gradske vijećnice postavljena je izložba fotografija, originalnih perzijskih tepiha te porculanskih i keramičkih proizvoda. Prvog dana četverodnevne manifestacije posjetitelji su mogli kušati iranska tradicionalna jela i pića.

Otvorenju je nazočio i iranski veleposlanik u Hrvatskoj Mohsen Sharif Khodaei zajedno s kulturnim atašeom, kojeg je ugostio velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić. Za glazbenu atmosferu prvog dana predstavljanja Irana u Velikoj Gorici pobrinuli su se glazbenici Dražen Franolić i Kamenka Ćulapa, koji su svirali autentične iranske instrumente. Iransku poeziju čitala je Darija Žilić, a Ivona Denk održala je izlaganje o Iranu kao turističkoj zemlji. U kino dvorani prikazan je iranski film „Djeca raja.“

Velikogoričani još tri dana imaju prilike doznati više o ovoj azijskoj državi čija se povijest proteže na više tisuća godina i na čijem su teritoriju nastale najstarije civilizacije.

iran2 [2]iran3 [3]iran4 [4]iran5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2014/02/cetiri-dana-irana-u-velikoj-gorici/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/iran1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/iran2.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/iran3.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/iran4.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/iran5.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal