Grad Velika Gorica

Vijesti

Četiri dana Irana u Velikoj Gorici

iran1Islamska Republika Iran zavladala je Pučkim otvorenim učilištem Velika Gorica, gdje građanima kroz četverodnevni program predstavlja svoju bogatu kulturnu baštinu.

U okviru manifestacije „Četiri dana Irana u Velikoj Gorici“, u izložbenom prostoru Učilišta i u predvorju Gradske vijećnice postavljena je izložba fotografija, originalnih perzijskih tepiha te porculanskih i keramičkih proizvoda. Prvog dana četverodnevne manifestacije posjetitelji su mogli kušati iranska tradicionalna jela i pića.

Otvorenju je nazočio i iranski veleposlanik u Hrvatskoj Mohsen Sharif Khodaei zajedno s kulturnim atašeom, kojeg je ugostio velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić. Za glazbenu atmosferu prvog dana predstavljanja Irana u Velikoj Gorici pobrinuli su se glazbenici Dražen Franolić i Kamenka Ćulapa, koji su svirali autentične iranske instrumente. Iransku poeziju čitala je Darija Žilić, a Ivona Denk održala je izlaganje o Iranu kao turističkoj zemlji. U kino dvorani prikazan je iranski film „Djeca raja.“

Velikogoričani još tri dana imaju prilike doznati više o ovoj azijskoj državi čija se povijest proteže na više tisuća godina i na čijem su teritoriju nastale najstarije civilizacije.

iran2iran3iran4iran5