Grad Velika Gorica

Najave

Večeras 'Noć muzeja'

muzej1Ovogodišnja Noć muzeja u petak, 31. siječnja, u Muzeju Turopolja posjetiteljima će ponuditi bogat program. Noć će otvoriti pričopričalica Andreja Krenek pričanjem priča za djecu i tradicionalni koncert učenika Umjetnicke škole Franje Lučića iz Velike Gorice.

Na katu Muzeja posjetitelji će moći uživati u projekcijama etno filmova na temu Turopolja, a u prostoru Muzeja, osim izložbe stalnog postava, bit će održana izložba grafika Nevenke Arbanas, pod nazivom “Sjećanja” u sklopu koje će Studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, pod vodstvom Nevenke Arbanas i akd.graf. i slik. Igora Konjušaka održati radionice grafike, umjetničke obrade metala i animacije.

Za glazbeni ugođaj pobrinut će se Franciska Fis i njezin band, a za sve će posjetitelje, ispred Muzeja Turopolja, biti pripremljeno i gurmansko izenađenje.

PROGRAM – NOĆ MUZEJA 2014

18:00 – 01:00 h IZLOŽBA – Stalni postav

Izložba stalnog postava nalazi se na prvom katu Muzeja. Postav čine četiri zbirke: etnografska, kulturno-povijesna, likovna i arheološka.

18:00 – 01:00 h IZLOŽBA – “Sjećanja”

U prizemlju Muzeja Turopolja postavljena je izložba grafika Nevenke Arbanas pod nazivom “Sjećanja”.

18:00 – 19:00 h DRUŽENJE – Pričanje priča

Pričopričalica Andreja Krenek još nam jednom dolazi ispričati nove priče. Tako priča živi, dobiva oblik i stvara novi put…od srca do srca. Priče vole putovati, tražiti nove prostore, nove boje, škakljati našu maštu i prizivati slike. Krenite na put s pričom! Priče se pričaju na prvom katu Muzeja.

19:00 – 20:00 h KONCERT – Koncert učenika Umjetničke škole Franje Lučića

Učenici Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice počastit će nas tradicionalnim koncertom u Noci muzeja. Koncert će se održati na prvom katu Muzeja.

20:00 – 23:00 h RADIONICA – Uvodi u izradu grafike, umjetničke obrade metala i animaciju

Studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom red.prof. Nevenke Arbanas i akd.graf. i slik. Igora Konjušaka održat će prezentacijske radionice: GRAFIKA (duboki i visoki tisak) – Ena Bajuk, Judita Horvatinović, Željka Glagolić i Domagoj Biškup; UMJETNIČKA OBRADA METALA – Domagoj Biškup; ANIMACIJA – Ivan Fodor. Radionice će se održati u prizemlju Muzeja u sklopu izložbe “Sjećanja”.

21:00 – 23:00 PROJEKCIJA – Projekcija etno filmova

Na katu Muzeja prikazivat će se kratki dokumentarni etno filmovi s temom Turopolja.

23:00 – 24:00 GLAZBENI PROGRAM – Franciska Fis

Program Muzeja Turopolja u Noći muzeja zatvorit će jazz koncert umjetnice Franciske Fis.