Grad Velika Gorica

Iz medija

VGF: Vatrogasci zapalili dvoranu

vgfŠesto izdanje Velikogoričkog glazbenog festivala prošlo je u znaku ženskog vokalnog sastava Dim iz Delnica kojem je pripala prva nagrada žirija, te u znaku drugoplasirane„Vatrogasne“ pjesme koju je izveo „Brata spasi bend“, kojem je ujedno pripala i prva nagrada publike.

Veselo je bilo sinoć u dvorani srednjih strukovnih škola gdje se održao 6. Velikogorički glazbeni festival. Publika je uživo mogla čuti 22 izvedbe pjesama koje su po kriterijima stručnog ocjenjivačkog žirija odabrane za festival. Iako se na VGF-u okupljaju većinom domaći glazbeni sastavi, ove godine tu su bili i natjecatelji iz Delnica, Zaprešića, Najbolji hrvatski tamburaši, Gubec beg i drugi.

Stručni ocjenjivački žiri dodijelio je ukupno šest nagrada, iako se prvi put dogodilo da su dvije skladbe podijelile treće mjesto, pa je nagrađenih pjesama od strane žirija bilo ukupno sedam. Tako su Gubec beg sa skladbom „Japa, jel me vidiš“ i Dražen Kurilovčan s pjesmom „Volim te Goricom moja“ podijelili treće mjesto po izboru žirija.

Drugo mjesto osvojili su Brata spasi bend sa svojom veselom „Vatrogasnom“ pjesmom. Slavlje je bilo tim veće među vatrogascima kad je gradonačelnik Dražen Barišić objavio kako su upravo oni i dobitnici nagrade po izboru publike, a svi znamo da su takve nagrade glazbenicima najdraže. Tekst i glazbu za „Vatrogasnu“ potpisuje Matija Galeković, a aranžman Roman Gross.

Prvo mjesto po izboru žirija osvojile su raspjevane djevojke iz Delnica, vokalni sastav Dim i to svojom vedrom i „zaraznom“ pjesmom „San“ koju je velikim pljeskom popratila cijela dvorana. Vokalni sastav Dim čini devet djevojaka iz Delnica i Mrkopolja, a uz sitne izmjene u ovom sastavu djeluju već tri godine kada su osnovane pod okrilje Kuluturno-umjetničkog društva Delnice. Za prvonagrađenu pjesmu tekst je napisao Marko Kovačić, aranžman potpisuje Marko First, a glazbu potpisuje voditelj vokalne skupine Damir Zagoršćak.

- Ova nagrada nas je zbilja iznenadila jer je konkurencija bila jaka i nismo očekivali tako veliko priznanje, ali kad su pročitali naše ime cure su kao i obično počele vrištati i skakati i odjurile na pozornicu. Ovo nam je u svakom slučaju veliko priznanje, ali i motivacija za rad, te se zahvaljujemo organizatorima i svima koji su nas podržavali – izjavio je Damir Zagoršćak, voditelj vokalnog sastava Dim.

Također žiri je dodijelio nagrade za najbolji tekst, skladbu i interpretaciju. Tamburaški sastav Alibi izveo je pjesmu „Dedine reči“ koja je nagrađena s nagradom za najbolji tekst koji je napisao Matija Galeković, a također isti autor potpisuje glazbu i aranžman ove pjesme, te tekst i glazbu za nagrađenu „Vatrogasnu“. Najboljom zavičajnom skladbom proglašena je „Volim te Goricom moja“. Pjesmu je izveo Dražen Kurilovčan, a nagrađeni autor glazbe je Vlado Smiljanić. Nataša Mirković dobila je nagradu za najbolju interpretaciju s pjesmom „Turopolje ti zemaljski raju“.

Izvor: VG Danas