Grad Velika Gorica

Vijesti

Veća osnovica plaće djelatnicima velikogoričkih vrtića

sindikat1Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić potpisao je sa povjerenicama sindikata u predškolskom odgoju i kulturnim ustanovama aneks kolektivnog ugovora kojim se osnovica plaće djelatnika u velikogoričkim vrtićima od 1. siječnja 2014. povećava na 3210 kuna. Time se osnovica plaća djelatnika u vrtićima po prvi puta izjednačava sa osnovicom plaće djelatnika u Gradskoj upravi.

Riječ je o povećanju plaća za 475 djelatnika među kojima su odgajatelji, kuharice, spremačice i domari četiriju vrtića u Velikoj Gorici, ali i djelatnici u kulturi.

Gradonačelnik Dražen Barišić zadovoljan je ostvarenim socijalnim dijalogom, te je naglasio kako i ovo povećanje osnovice plaće predstavlja priznanje djelatnicima vrtića za njihov odgovoran rad.

- Prihodi su porasli i stekli su se uvjeti za povećanjem osnovice koje je sada izjednačena sa osnovicom djelatnika gradske uprave. To čini rijetko koji grad u Hrvatskoj u kriznim vremenima kada se plaće samo smanjuju. Proračun Velike Gorice i dalje će biti razvojan – dodao je gradonačelnik Barišić.

- Mi smo u pregovaranju branili svoje stavove i tu je konačni rezultat. Najveći dio posla odradile su sindikalne povjerenice, a Grad je pokazao visoki stupanj socijalnog dijaloga i po tome je pozitivan primjer u Hrvatskoj – rekla je predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske Božica Žilić.

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Pregovaračkog odbora Ervin Kolarec smatra kako će s ovim povećanjem osnovice Velika Gorica imati zadovoljne djelatnike i u predškolskom odgoju i u kulturi.

Dogovorenim povećanjem osnove plaće, prosječna plaća djelatnika u vrtićima porasti će se prosječno 200-tinjak kuna.

sindikat2