Grad Velika Gorica

Iz medija

Prvi Velikogorički poslovni forum

gospforum1U Velikoj Gorici je 12. prosinca održan prvi Velikogorički poslovni forum koji je okupio predstavnike javne vlasti i poduzetnike koji su raspravljali o poduzetničkoj klimi i potencijalima gospodarstva u Velikoj Gorici.

Potreba za dijalogom s poduzetnicima u ostvarivanju gospodarskog rasta i ulaganjima koja donose zapošljavanje bili su povod za održavanje prvog Velikogoričkog poslovnog foruma. U gradskoj vijećnici o poduzetništvu i izazovima u privredi govorilo se u više izlaganja. Predstavljene su radne zone Rakitovec i Vukovinsko polje te projekt Ekoregije, razgovaralo o izazovima EU-fondova, obrtničkom potencijalu i obrazovanju za poduzetništvo u V. Gorici, a saborski zastupnik Domagoj Ivan Milošević, kao poseban gost, govorio je o temi „Hrvatska poslovna stvarnost“.

Pri otvaranju Foruma nazočne je pozdravio gradonačelnik Dražen Barišić rekavši kako grad nastoji što više podupirati razvoj poduzetništva te privlačiti investitore.

– Ako nećemo voditi računa o gospodarstvu, nećemo moći ostvariti ni razvoj grada. Što je bilo u našoj mogućnosti, napravili smo tako da smo spustili cijene komunalnih doprinosa. Za proizvodnu djelatnost popust je 50%, uslužnu djelatnost 10%, poljoprivrednike 90% i za avansno plaćanje dodatnih 25% na komunalni doprinos – rekao je Barišić.

Gospodarska kriza, smanjena potražnja za proizvodima i nekonkurentno okruženje izazovi su pred koje nailaze poduzetnici te im je upravo podrška javne vlasti potrebna za ostvarivanje gospodarskog rasta.

Izvor: VG Danas