Grad Velika Gorica

Vijesti

Prvi e-čitač u velikogoričkoj Gradskoj knjižnici

e-citac1Gradska knjižnica Velika Gorica jučer je simbolično ušla u digitalnu eru. Američko veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj doniralo je Gradskoj knjižnici e-čitač Amazon Kindle u sklopu svog progama “Elektronički čitači na dohvat ruke”.

Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj provodi akciju e-opismenjivanja i po jedan čitač u vrijednosti tisuću kuna donira svakoj županiji. Od svih knjižnica diljem Zagrebačke županije, čitač je stigao upravo u Gradsku knjižnicu Velika Gorica. Osobno ga je predala zamjenica američkog veleposlanika u Hrvatskoj Margaret Nardi.

- Izabrali smo ovu knjižnicu zato što je ravnateljica vrlo aktivna, ona radi puno u svojoj zajednici, svake godine 120 programa. To znači kako ona želi da se ovdje okupljaju građani – rekla je Margaret Nardi.

Ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica, Katja Matković Mikulčić, kaže da je ponosna što su upravo oni dobili donaciju koju su svojim radom i zaslužili.

- Ipak se vidi kako se prati rad institucija pa tako i gradske knjižnice Velika Gorica koja mora napraviti iskorak prema novoj tehnologiji, a to su e-čitači – naglasila je ravnateljica.

Tako će, nakon što su 60 godina Velikogoričani u gradskoj knjižnici posuđivali knjige, sada moći posuditi i elektronički čitač.

Donaciji e-čitača nazočili su i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenik gradonačelnike Ervin Kolarec.

- Jedan od projekata naše gradske razvojne strategije “Gorica 2020″ je i projekt “e-Gorica – Digitalni grad” putem kokeg želimo korištenjem novih tehnologija unaprijediti kvalitetu življenja u našem gradu, podići efikasnost rada gradske uprave, te pružiti dodatne obrazovne mogućnosti našim sugrađanima – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

e-citac2e-citac3