Grad Velika Gorica

Iz medija

Odlična Noć borilačkih sportova

borilacki1U Gradskoj sportskoj dvorani proteklog petka je održana prva Noć borilačkih sportova koja je okupila pet velikogoričkih klubova koji njeguju jednu od borilačkih vještina. Taekwondoisti, karatisti, judaši i boksači mnogobrojnoj su se publici predstavili s kratkim demonstracijama onoga što svakodnevno rade.

-Izuzetno sam sretan i zadovoljan kako su se prezentirali naši borilački klubovi, te su svi okupljeni mogli uživati u onome što su za njih pripremili njihovi članovi. Svi ovi klubovi postižu sjajne rezultate, te su oni jedan od promotora Velike Gorice, te zaslužuju da imaju ovakvu priredbu- rekao je zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec inače inicijator ove manifestacije.

U Velikoj Gorici djeluje pet borilačkih klubova, Taekwondo klub Velika Gorica, Judo klub Pinky, Karate klub Velika Gorica i Centar, te Boksački klub Velika Gorica.

Posljednjih godina rezultati ovih klubova su u uzlasnoj putanji, a ove godine u Veliku Goricu su stigle i dvije medalje osvojene na najvišim natjecanjima. Natalia Lovrić je tako na kadetskom Europskom taekwondo prvenstvu osvojila srebrno odličje, dok je karatistica Ines Grdenić na nedavnom Svjetskom prvenstvu osvojila broncu. Za postignute uspjehe ispred Grada ih je prigodim poklonima nagradio zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Bačurin spreman za novu titulu

Uz meč Ivice Bačurina i Elvira Behlulovića, održana su i tri amaterska meča. Snage u njima su odmjerile Ana Bačurin i Mateja Bedeković, Mislav Kovačević i Martin Draganić, te Josip Krsnik i Dino Domazet. Jedino je borba između pripadnica nježnijeg spola završila prekidom, a pobjeda je otišla na stranu Mateje Bedeković, dok su preostla dva meča odlukom sudaca u svoju korist riješili boksači Velike Gorice, Mislav Kovačević i Martin Draganić.

Velikogoričkoj publici ponovno se predstavio i Ivica Bačurin, kojeg u petak u Celjabinsku očekuje meč za WBC youth naslov prvaka u lako teškoj kategoriji protiv Murata Gasijeva. Protivnik mu je bio Elvir Behlulović, a nakon četiri odrađene runde pobjeda je pripala velikogoričkom boksaču.

-U meč sam ušao malo lakše budući da mi je ovo bila priprema za meč u Rusiji. To će biti izuzetno težak meč u deset rundi, tako da sam ovaj meč htio odraditi do kraja, da prođemo kroz sve što pripremamo za Gasijeva- rekao je nakon meča Ivica Bačurin, kojem je drago boksati pred domaćom publikom.

Izvor: VG Danas

borilacki2