Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Barišić primio novog župana POT-a

pot1Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić primio je danas izaslanstvo Plemenite opčine turopoljske predvođeno novoizabranim županom Jurjem pl. Glagolićem. Uz župana Glagolića, sastanku je nazočio i dosadašnji župan Franjo pl. Kos, te podžupani POT-a.

Gradonačelnik Barišić istakao je veliki značaj koji ima POT u očuvanju turopoljske tradicije i baštine, te izrazio nadu za još kvalitetnijom suradnjom Grada i POT-a u idućem nadolazećem razdoblju. U tu svrhu gradonačelnik je predložio i potpisivanje novog ugovora o suradnji kojim bi se u prvom redu riješilo pitanje novih prostora POT-a. Na sastanku je otvoreno i pitanje revitalizacije Lukavec-grada i potpore Turopoljskom banderiju.

- Volio bih i da Turopoljski banderij postane jedan od zaštitnih znakova našeg grada, da članovi banderija nazoče svim gradskim manifestacijama, primanjima koja organiziramo za naše goste – izjavio je gradonačelnik Barišić.

Župan Glagolić izvijestio je velikogoričkog gradonačelnika o zaključcima Lucijskog spravišća, primopredaji ovlasti u Opčini te planovima i aktivnostima za sljedeću godinu. Iskoristio je i priliku da Gradonačelnika pozove i na prvu sljedeću manifestaciju POT-a, a to je Vincekovo u Vukomeričkim goricama koje će biti krajem siječnja.

pot2