Grad Velika Gorica

Vijesti

Dodijeljene stipendije Grada Velike Gorice

stipendije1Gradonačelnik Dražen Barišić uručio je danas Ugovore o stipendiranju za ovu školsku, odnosno akademsku godinu. Ugovore je primilo 25 velikogoričkih srednjoškolaca i 25 studenata. Grad Velika Gorica dodjeljuje 50 stipendija, 30 prema uspjehu u školovanju i 20 prema socijalnom statusu. Učeničke stipendije iznose 500, a studentske 1000 kuna mjesečno.

Na natječaj za stipendije ove je godine pristiglo 113 prijava učenika i studenata, najviše od 1996. godine od kada postoji program stipendiranja.

- Vi ste ovdje najbolji od najboljih studenata i učenika. Grad prepoznaje vaše zalaganje i trud i kroz ove stipendije želimo vam malo olakšati školovanje, ali dati vam i to priznanje. Moramo ulagati u znanje jer samo to može biti budućnost grada – poručio je okupljenim stipendistima gradonačelnik Dražen Barišić.

U ime stipendista Gradonačelniku se na novim ugovorima zahvalio student Fakulteta političkih znanosti Ivan Pepić.

- Želim se zahvaliti Gradu i svima koji su omogućili da dobijemo stipendiju koja će nam pomoći financijski, ali kao i benzin koji će nas motivirati za daljnji napredak i daljnje učenje – rekao je u zahvali Ivan Pepić.

stipendije2