Grad Velika Gorica

Vijesti

Dan grada Velike Gorice

dangrada1Dan grada obilježen je brojnim programima na sam blagdan svete Lucije 13. Prosinca. Polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima odana je počast svima koji su položili svoje živote za slobodnu Hrvatsku i koji su branili Veliku Goricu od ratnih stradanja. Nakon svete mise u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije održana je i Svečana akademija na kojoj su nagrade primili zaslužni građani Velike Gorice.

Tako su nagradom za životno djelo nagrađeni župnik Ante Rotim i kulturni djelatnik Pučkog učilišta Drago Bukovac. Nagradu za svoju inovaciju i gospodarski napredak primila je obitelj Krunić. Turopoljskim srcem je nagrađen dr. Ivan Malčić. Za promociju i uspjehe nagrađena je i Srednja strukovna škola, a priznanje za svoj rad dobili su Branko Berković, Milivoj Sedmak, Sanda Puljiz i Ljuba Brnadić.

dangrada-v

Očekuje se otvaranje novih radnih mjesta

Svečana akademija svojim je sadržajem podsjetila brojen uzvanike na vrijednosti koje Velika Gorica ima kao grad znanja i obrazovanja, kao grad djece i grad koji se uspinje na gospodarskom planu razvoja. -Nakon kompletnog komunalnog opremanja Radne zone Rakitovec, nakon izgrađenog Distributivnog centra, ove smo godine konačno dobili i prve privatne investitore u spomenutoj radnoj zoni u kojoj će već sljedeće godine početi ozbiljne građevinske aktivnosti na gradnji triju proizvodnih pogona. Naša Radna zona Rakitovec, s ponosom to ističem, danas ima 75-postotnu popunjenost, a i dalje bilježimo interes novih potencijalnih kupaca zemljišta i investitora. Novi gospodarski objekti, financirani isključivo privatnim kapitalom, uskoro će niknuti i u samom naselju Velika Gorica, na njegovom zapadnom i istočnom dijelu. S veseljem sam kao gradonačelnik pratio i dalje svakodnevno pratim i intenzivno komunalno opremanje još jedne nove radne zone, Vukovinsko polje. Dodamo li svemu tome i konačni početak radova na izgradnji novog Putničkog terminala Zračne luke Zagreb i skorašnji početak radova na središnjem Sortirnom centru i upravne zgrade Hrvatske pošte, jasno vam je da će 2014-tu godinu u Velikoj Gorici obilježiti građevinski kranovi. A oni donose toliko potrebna radna mjesta, nova zapošljavanja, novu perspektivu brojnim obiteljima i cijelom našem gradu-poručio je gradonačelnik Dražen Barišić u svom govoru.

dangrada2dangrada3dangrada4dangrada5dangrada6dangrada7dangrada8dangrada9

Sinergija izvršne i predstavničke vlasti

Predsjednik velikogoričkog Gradskog vijeća Tomo Vidović ističe kako je Velika Gorica grad prijatelja djece, sporta i kulture. Gospodarski napredak, otvaranje novih radnih mjesta i unapređenje komunalnog sustava može se postići samo sinergijom izvršne i predstavničke vlasti, rekao je Vidović. – U dobroj i poštenoj utakmici pobjeđuje se jedino dodavanjem, a ne oduzimanjem lopte. Ja dodajem dobre namjere i očekujem da se i drugi u takvu igru uključe. Da na kraju takve igre svi dijelimo zadovoljstvo, a da bolji pobjedi – rekao je Vidović s govornice.

Županija će sufinancirati školsku sportsku dvoranu

Velikogoričanima je Dan grada čestitao i predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković. Poručuje kako je u gospodarskoj krizi koja nas pogađa dobro biti u Zagrebačkoj županiji, ali da županija ne bi bila uspješna i snažna bez gradova poput Velike Gorice. Za iduću godinu je među ostalim najavio i daljnje razvijanje distributivnog centra za voće i povrće u Rakitovcu.- Sudjelovat ćemo i u izgradnji vaše prometne i komunalne infrastrukture, sklopit ćemo i sporazum o izgradnji dvorane kod Osnovne škole Novo Čiče, gdje će Zagrebačka županija zajedno s Velikom Goricom sudjelovati u ovom projektu – napomenuo je Bošnjaković.

dangrada10dangrada11dangrada12dangrada13dangrada14dangrada15dangrada16dangrada17

Plemenitaši imaju novog župana

U dvorcu Lukavcu u večernjim je satima održano i turopoljsko spravišće na kojem je za novog župana Plemenite općine turopoljske izabran Juraj Glagolić, a u šatoru iza Pučkog otvorenog učilišta brojna je publika uživala u koncertu Vande Winter. Proslava Dana grada nastavlja se i u nedjelju, 15. Prosinca kada će u 20 sati u dvorani Srednjih škola biti održan šesti velikogorički festival.