Grad Velika Gorica

Najave

Promocija knjige Tihomira Dujmovića 'Tko mi zabranjuje kolumne'

dujmovicU petak 29. studenog 2013. u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta, s početkom u 19 sati održat će se predstavljanje knjige kolumnista Tihomira Dujmovića “Tko mi zabranjuje kolumne”.

Premda kao autor čitan i popularan, Dujmović je doživio da mu se u zadnjih desetak godina, od 3. siječnja 2000. do danas čak tri puta zabranjuje pisati i više puta zabranjuju televizijske emisije. O detaljima tih zabrana Dujmović u uvodu knjige piše krajnje otvoreno što je za naše prilike dosta neuobičajeno, odnosno hrabro. Prvi puta su mu ne samo zabranili kolumnu nego i dali otkaz u Slobodnoj Dalmaciji. Potom je, zbog pisanja u Glasu Slavonije, dobio otkaz u Matici iseljenika. Mogao je izbjeći otkaz u Matici prestankom pisanja u Glasu Slavonije, ali radije je prihvatio otkaz nego prestao pisati. I nastavio je, u Večernjem listu, u svom stilu. A onda mu je i tamo dva puta oduzeto pero, njegovo osnovno sredstvo za rad.

Knjiga “Tko mi zabranjuje kolumne” na jednom je mjestu prikupila Dujmovićeve najčitanije kolumne objavljene u Večernjem listu; neke kolumne koje je autor objavio na portalu Dnevno.hr; jednu kolumnu zbog koje mu je najavljen raskid suradnje i kolumnu koja je otvoreno zabranjena.

O knjizi će na predstavljanju govoriti Mihovil Bogoslav Matković, Andrija Hebrang, Gordan Jandroković, te sam autor Tihomir Dujmović. Kolumne će čitati dramski umjetnik Vinko Kraljević.