Grad Velika Gorica

Radna mjesta u Gradskoj upravi

Oglas za prijam u službu na određeno vrijeme: samostalni upravni referent za prostorno uređenje i graditeljstvo

REPUBLIKA HRVATSKA
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
GRAD VELIKA GORICA
UPRAVNI ODJEL ZA PROVEDBU DOKUMENATA PROSTORNOG UREĐENJA I GRAĐENJA

KLASA: 112-01/2013-01/98
URBROJ: 238-33-01-13-5
Velika Gorica, 18.11.2013. godine

Na temelju članka 29. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08 i 61/11; u daljnjem tekstu: Zakon) pročelnica Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Grada Velike Gorice

o b j a v l j u j e

O G L A S
ZA PRIJAM U SLUŽBU NA ODREĐENO VRIJEME

i raspored na radno mjesto:
1.5. SAMOSTALNI UPRAVNI REFERENT ZA PROSTORNO UREĐENJE I GRADITELJSTVO (službenik II. kategorije, potkategorije viši stručni suradnik, 6. klasifikacijski rang) – 2 izvršitelja/ice

Uvjeti:
- magistar struke ili stručni specijalist arhitektonske ili građevinske struke, odnosno izjednačena visoka stručna sprema stečena prema ranijem sustavu školovanja arhitektonske ili građevinske struke
- najmanje 1 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
- položen državni stručni ispit

Osoba koja ima potrebno radno iskustvo na odgovarajućim poslovima, a nema položen državni stručni ispit, može se primiti u službu i rasporediti na radno mjesto, uz obvezu da isti položi u zakonskom roku. Radno iskustvo na odgovarajućim poslovima je radno iskustvo ostvareno u službi u upravnim tijelima lokalnih jedinica, u državnoj ili javnoj službi, u radnom odnosu kod privatnog poslodavca te vrijeme samostalnog obavljanja profesionalne djelatnosti u skladu s posebnim propisima. Pored navedenih uvjeta za prijam službu, kandidati moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam (punoljetnost, hrvatsko državljanstvo, zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova).

Osoba se prima na određeno vrijeme radi obavljanja poslova čiji se opseg privremeno povećao, na period od 6 mjeseci, a uz uvjet probnog rada u trajanju od dva mjeseca.

U službu ne može biti primljena osoba kod koje postoje zapreke prijama propisane člancima 15. i 16. Zakona. U postupku mogu sudjelovati osobe oba spola.

Opis poslova i podaci o plaći radnih mjesta koja se popunjavaju oglasom, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata i iz kojeg područja te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za provjeru navedeni su na web stranici Grada Velike Gorice, www.gorica.hr. Prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti kandidata mogu pristupiti samo kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa. Na web stranici www.gorica.hr i oglasnoj ploči Gradske uprave objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje pet dana prije održavanja provjere. Ako kandidat ne pristupi provjeri, smatra se da je povukao prijavu na oglas.

Uz pisanu prijavu, treba obvezno priložiti:
- životopis
- presliku domovnice
- dokaz o stručnoj spremi, u originalu ili ovjerenoj preslici
- dokaz o ukupnom radnom iskustvu i radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima u trajanju od najmanje jedne godine (potrebno je dostaviti dokumente navedene u točci a i b):
a) elektronički zapis (u slučaju da je osiguranik podnio zahtjev u elektroničkom obliku preko korisničkih stranica Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje), odnosno potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje koju Zavod na osobno traženje osiguranika izdaje na šalterima područnih službi/ureda Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje
b) preslika ugovora o radu ili rješenja o rasporedu ili potvrda poslodavca (koja mora sadržavati vrstu poslova koju je obavljao i vremenska razdoblja u kojem je kandidat obavljao navedene poslove)
- uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak i istražni postupak, ne starije od 6 mjeseci od dana objave oglasa
- vlastoručno potpisanu izjavu da za prijam u službu ne postoje zapreke iz članaka 15. i 16. Zakona
- presliku uvjerenja o položenom državnom stručnom ispitu

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju dužan je u prijavi pozvati se na to pravo i ima prednost pod jednakim uvjetima. Uz prijavu na oglas dužan je priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz kojeg je vidljivo spomenuto pravo te dokaz da je nezaposlen.

Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti dostavlja izabrani kandidat, a prije donošenja rješenja o prijmu u službu.

Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u oglasu. Nepravodobne i neuredne prijave neće se razmatrati niti će podnositelji neurednih prijava biti pozivani na dopunu prijave. Osoba koja podnese neurednu i nepravodobnu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz oglasa, ne smatra se kandidatom prijavljenim na oglas.
Ovjeru dokumenata za potrebe oglasa kandidati mogu obaviti bez naknade, u pisarnici Grada Velike Gorice.

Pisane prijave podnose se putem pisarnice Grada Velike Gorice, ili poštom na adresu 10409 Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34, u roku od 8 (osam) dana od dana objave oglasa kod nadležne službe za zapošljavanje.
Obavijest o ishodu bit će dostavljena sudionicima u zakonskom roku.

Opis poslova
- vodi upravne i neupravne postupke u predmetima iz oblasti graditeljstva i prostornog uređenja
- surađuje s upravnim savjetnicima za pravne poslove u postupcima u složenijim predmetima
- izdaje potvrde parcelacijskih elaborata
- prima stranke i daje im upute i podatke u vezi s vođenjem postupka po određenim predmetima
- izrađuje izvješća
- prati stanje i propise iz područja prostornog uređenja i graditeljstva
- obavlja i druge srodne poslove po nalogu nadređenog službenika

Plaća
Plaću službenika čini umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta na koje je raspoređen i osnovice za izračun plaće, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža. Koeficijent radnog mjesta samostalni upravni referent za prostorno uređenje i graditeljstvo je 3.00, a osnovica za obračun plaće djelatnika Gradske uprave iznosi 3.210,00 kuna.

Provjera znanja i sposobnosti
Za kandidate prijavljene na oglas koji ispunjavaju formalne uvjete provest će se testiranje radi prethodne provjere znanja i sposobnosti. Smatra se da je kandidat koji nije pristupio prethodnoj provjeri znanja, povukao prijavu na oglas. Intervju se provodi samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50% ukupnog broja bodova na testiranju.

Pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za testiranje
1. Opći dio:
→ Ustav Republike Hrvatske (Narodne novine 56/90, 135/97, 113/00, 28/01 i 76/10)
→ Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine 33/01, 60/01– vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12 i 19/13)
→ Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine 86/08 i 61/11)
→ Sustav Europske unije (Europa u 12 lekcija, Pascal Fontaine; Hrvatska na putu u Europsku uniju, od kandidature do članstva, MVPEI)
Posebni dio:
→ Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (Narodne novine 86/12)
→ Zakon o općem upravnom postupku (Narodne novine 47/09)

P r a v i l a    t e s t i r a nj a:
a) po dolasku na provjeru znanja od kandidata će biti zatraženo predočenje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta,
b) po utvrđivanju identiteta i svojstva kandidata, kandidatu će biti dodijeljena pitanja kao i obavijest u kojem vremenu ih treba odgovoriti,
c) za svaki dio provjere znanja kandidatima se dodjeljuje od 1 do 10 bodova; smatra se da su kandidati uspješno položili testove ako su iz svakog dijela provjere znanja ostvarili najmanje 50% bodova na testiranju; s kandidatima koji uspješno polože testove provesti će se intervju (razgovor)
d) za vrijeme provjere znanja i sposobnosti nije dopušteno:
• koristiti se bilo kakvom literaturom odnosno bilješkama,
• koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva,
• napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija,
• razgovarati s ostalim kandidatima niti na bilo koji drugi način remetiti koncentraciju kandidata.
e) ukoliko pojedini kandidat prekrši naprijed navedena pravila bit će udaljen s provjere znanja, a njegov/njezin rezultat Povjerenstvo neće priznati niti ocjenjivati.

Pozivanje na testiranje:
Poziv na testiranje s imenima kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete oglasa s kojima će se provesti testiranje, naznakom mjesta i vremena održavanja testiranja, biti će objavljen na web stranici www.gorica.hr te na oglasnoj ploči Gradske uprave Grada Velike Gorice, Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34 (prizemlje) najmanje 5 (pet) dana prije testiranja.

GRAD VELIKA GORICA