Grad Velika Gorica

Najave

Noć kazališta na velikogoričkoj pozornici

goricke1Europska noć kazališta i ove će se godine 16. studenog obilježiti u Velikoj Gorici. Tim povodom će Scena Gorica svoju publiku počastiti predstavom u vlastitoj produkciji „I živjeli su sretno“, redateljice Nine Horvat.

Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se svake godine treće subote u studenom i to istovremeno u 11 europskih država, a ove godine čak u 36 hrvatskih gradova.
Toga dana kazališta otvaraju vrata publici, ne naplaćuju ulaznice, a cilj je potaknuti kazališno stvaralaštvo te ostvariti novo i drugačije zajedništvo kazališne publike i kazališnih umjetnika.

Tako će i Velikogoričani u subotu imati priliku uživati u kazališnoj noći uz mladu afirmiranu glumačku ekipu koja će ih predstavom nasmijati, ali i potaknuti na razmišljanje.

U holu Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica građani će tijekom subote moći pogledati i izložbu arhivskih kostima koja će biti postavljena na lutkama tvrtke Modiana , a predstava za koju nije potrebno imati ulaznicu bit će upriličena u dvorani Gorica s početkom u 20 sati.