Grad Velika Gorica

Vijesti

Otvorena istočna obilaznica; uskoro autobusna linija prema Kvaternikovom trgu

obilaznicaNakon više od četiri godine, danas poslijepodne otvorena je istočna velikogorička obilaznica. Riječ je o više od pet kilometara punog profila ceste čiji su radovi stajali gotovo 107 milijuna kuna bez PDV-a i trajali više od četiri godine.

Iako su radovi završeni još u lipnju pa je prilikom svečanosti pristupanja Hrvatske Europskoj uniji ta dionica čak nekoliko dana bila i otvorena, tada nije prošla tehnički pregled pa je 5 mjeseci bila zatvorena.

Obilaznicu je danas pred otvaranje obišao i gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima. Gradonačelnik Barišić izrazio je zadovoljstvo što se nakon predugog odgađanja obilaznica konačno otvara za promet.

- Otvaranje istočne obilaznice smanjit će gužve u Velikoj Gorici i okolnim mjestima, te podići kvalitetu života u našem gradu. Uskoro očekujemo i uvođenje autobusne linije od Velike Gorice preko Domovinskog mosta do Kvaternikovog trga u Zagrebu. O tome ću već idući tjedan razgovarati sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem – najavio je gradonačelnik Dražen Barišić.