Grad Velika Gorica

Vijesti

Grad Velika Gorica stipendira buduće obrtnike

stipendije1Gradonačelnik Dražen Barišić uručio je danas stipendije učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu. Dodijeljeno je ukupno 30 stipendija u mjesečnom iznosu od 500 kuna.

Na ovaj način Grad Velika Gorica potiče mlade da se odluče za obrazovanje za obrtnička zanimanja koja su potrebna na tržištu, poput strojobravara, elektroinstalatera, tokara, kuhara, obućara i sl.

Tokari, strojobravari, limari i urari, najdeficitarnija su zanimanja u gradu. U velikogoričkom udruženju obrtnika nadaju se da će mladim učenicima novčana potpora biti motivacija da uspješno izuče toliko potreban zanat.

- Nadam se da će im ta novčana potpora dati motivaciju da uspješno završe za ona zanimanja koja su odabrali i da tu neće stati nego će i dalje nastaviti školovanje i kroz cjeloživotno obrazovanje podići razinu obrtništva i poduzetništva u našem gradu – kaže predsjednik udruženja obrtnika Velike Gorice Vlado Mikulčić.

Gradonačelnik Dražen Barišić se nada da će budući majstori nakon završetka školovanja ostati i raditi u Velikoj Gorici.

- I da će svojim osobnim angažmanom radeći za nekog drugog ili možda se ohrabriti i pokrenuti obrt ili poduzeće i da će doprinijeti našoj gospodarskoj, a onda i ukupnoj slici naše Velike Gorice – rekao je Barišić.

Budući elektroinstalater, Antun Dalić, u ime svih stipendista je obećao:

- Prvo, da ćemo redovno završiti naše obrazovanje, a da ćemo kasnije kroz stečene vještine obrtničkog zvanja sudjelovati u gospodarskom razvoju našeg grada – izjavio je Antun, učenik prvog razreda Srednje strukovne škole Velika Gorica.

stipendije3stipendije5