- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Velikom štrudlom od jabuka najavljen Gastro Turopolja

Posted By Gorica.hr On 14.10.2013. @ 07:12 In Vijesti | Comments Disabled

strudla1 [1]Velikom štrudlom od jabuka koju su pripremile kuharice velikogoričkih dječjih vrtića, najavljen je 12. Gastro Turopolja. Besplatnu štrudlu Velikogoričani su mogli degustirati na Tržnom centru, uživajući ujedno u kulturnom programu kojeg su izveli mladi folkloraši.

Brojnim Velikogoričanima na Tržnom centru pridružili su se i gradonačelnik Dražen Barišić, njegov zamjenik Stjepan Kos, kao i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović.

Ovogodišnji Gastro će trajati mjesec dana, a podijeljen je na nekoliko tematskih ciklusa. Narednih dana sve će biti u znaku jabuka; sve do 18. listopada slastičarnice i restorani koji su uključeni u manifestaciju u ponudi će imati deserte s jabukama.

Restorani će potom od 21. do 26.listopada gostima ponuditi posebnu ponudu; dva jelovnika sa tri slijeda, po izuzetno povoljnim cijenama – od 35 do najviše 100 kuna.

Velika završnica je Gastro izložba, odnosno Veliki turopoljski ručak koji će i ove godine biti na prostoru kod Muzeja Turopolja. Velikogorički ugostitelji će ponuditi jela koja najbolje prezentiraju ponudu restorana, te po jedno nacionalno jelo zemalja Europske unije.

U sklopu ovog festivala hrane posjetitelji će moći vidjeti i raznovrsnu ponudu goričkih obrtnika, kušati kvalitetna vina uzgojena u Vukomeričkim Goricama, sve to uz nastup tamburaša i kulturno umjetničkih društava.

strudla2 [2]strudla3 [3]strudla4 [4]strudla5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2013/10/velikom-strudlom-od-jabuka-najavljen-gastro-turopolja/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/strudla11.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/strudla2.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/strudla3.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/strudla4.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/strudla5.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal