Grad Velika Gorica

Vijesti

Održan 2. HVIDR-in maraton

hvidra1U subotu 19. listopada održan je 2. maraton HVIDR-e Velika Gorica od Pokupskog do Velike Gorice, a na posljednjem dijelu druge etape maratoncima su se pridružili članovi Sportskog saveza osoba s invaliditetom iz Velike Gorice.

U subotu u 10 sati ujutro krenuo je maraton velikogoričke HVIDR-e nenatjecateljskog karaktera u spomen na pale branitelje Domovinskog rata. Start je bio na prvoj crti bojišnice, gdje se kretalo s mosta na Kupi nakon bacanja vijenca u rijeku, da bi potom krenula sve do velikogoričkog spomenika Golubice palim braniteljima u Domovinskom ratu.

Posebnost ovogodišnjeg maratona bila je što su se u maratonsku utrku pred kraj priključili i članovi Sportskog saveza osoba s invaliditetom među kojima i sportaši u kolicima, slijepe osobe, te djeca Centra za obrazovanje i odgoj djece sa poteškoćama u razvoju. Svi zajedno pristigli su kod spomenika braniteljima gdje su zajedno s članovima velikogoričke HVIDR-e zapalili svijeće i položili vijence u čast svima koji su branili Hrvatsku.

hvidra2hvidra3