Grad Velika Gorica

Iz medija

Kardinal Bozanić danas u župi Blaženog Alojzija Stepinca

bateljaKardinal Josip Bozanić danas u 18:30 predvodit će središnje misno slavlje povodom titulara župe u crkvi Blaženog Alojzija Stepinca. Prijepodnevnu misu danas u 11 sati služio je monsinjor Juraj Batelja.

U župi Blaženog Alojzija Stepinca danas se obilježava titular župe. Na dan 3.listopada 1998. papa Ivan Pavao II proglašen je blaženim, a upravo njegovo ime nosi jedna od tri župa u Velikoj Gorici. Uoči 11.titulara župe posljednjih devet dana održavane su mise devetnice na kojima su duhovnim propovjedima okupljene vjernike obogatili Tonči Matulić, dekan Katoličko-bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, monsinjor Milan Šimunović te monsinjor Zlatko Koren, župnik i rektor svetišta Majke Božje Bistričke.

Središnje misno slavlje počinje večeras u 18:30 sati u župnoj crkvi gdje će misu predvoditi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, dok je prva današnja misa već održana.

Prijepodnevnu misu jutros je održao dr. sc. Juraj Batelja koji je i ranije posjećivao Stepinčevu župu u Velikoj Gorici prilikom većih misnih slavlja, ujedno je Batelja bio i postulator kauze za proglašenje svetim Alojzija Stepinca, a danas sudjeluje u procesu proglašavanja blaženim pokojnog kardinala Franje Kuharića.

Batelja je služio svetu misu uz velikogoričkog župnika Josipa Ružmana, kapelana iz župe Navještenja Blažene Djevice Marije, Josipa Mudronju te druge svećenike, ne samo iz drugih župa, već i one koji su pristigli iz drugih zemalja kako bi uveličali današnju proslavu.