Grad Velika Gorica

Iz medija

Jesenski dječji kros

kros1Sunčan i topao dan, k tome i praznik Dan neovisnosti, i ove je godine poslužio Maraton klubu Velika Gorica da priredi još jedan uspješan Jesenski kros za djecu osnovnih škola i dječjih vrtića. Djeca, ali i roditelji, okupili su se kod livade kraj Srednjoškolskog centra te u borbi za peharima protrčali kros staze.

Već prve kategorije trkača, bebe do dvije godine, pokazale su veliku borbenost u nadmetanju za odličja. Mališani su pred sobom imali za savladati stazu od 25 metara. Uz smijeh, ali i suze, pokoje odustajanje, odmor na stazi ili puzanje, dvadesetak beba ipak je uspjelo proći kroz ciljnu ravninu. Roditelji su pomagali djeci, trčeći uz njih, bodreći ih, a u zanosu borbe neki su i možda pretjerali pa je bilo i suza. Već je u sljedećoj kategoriji na 100 metara, djeca do 4 godine, bilo pedesetak trkača, a treća predškolska grupa “klinaca” s utrkom na 200 metara okupila je sedamdesetak trkača. Osnovnoškolci su bili podijeljeni kroz grupe prvašići, školarci, fakini i tinejdžeri, a trčali su staze od 750 i 1500 metara. Na kraju trke bilo je najmanje važno tko je bio najbrži, a koliko su mališani shvatili da je bit druženje i rekreacija pokazali su kada su zajednički prolazili kroz cilj.

- Odaziv je odličan, poslužilo nas je vrijeme, sudjelovalo je oko 350 djece što je vrlo dobar odaziv. Pohvalio bi sve naše članove, neki su osvojili i pehare, to su djeca koja treniraju i osvajaju. Bit cijele priče je da djeca i roditelji prepoznaju da je bavljenje tjelesnom aktivnosti, sportom, može donijeti samo dobro djetetu – kaže Darko Mišerić, predsjednik Maraton kluba Velika Gorica.

Uz zaslužene pehare, diplome i majice, svaki trkač dječjeg jesenskog krosa zaslužio je besplatno treniranje do kraja listopada u atletskoj školi Maraton Kluba Velika Gorica.

U subotu duatlon

Nakon Jesenskog krosa gorički mališani se mogu priključiti u još jednu aktivnost na otvorenom, a to je dječji duatlon „Bike and Run“ koji će se održati na pisti ZTZ-a, pored veterinarske stanice, u subotu 12.10.2013. sa početkom u 11 sati. Dječji duatlon nije klasično natjecanje u duatlonu nego se organizira za djecu školskog uzrasta gdje će se kroz mini duatlon pokazati ta disciplina i animirati dječja populacija u vidu popularizacije vožnje bicikla i trčanja. Suorganizator dječjeg duatlona je Triatlon klub Maksimir, koji promiće i razvija triatlon sport. Svi sudionici mini duatlona obavezno moraju imati zaštitnu kacigu!

kros2

Izvor: VG Danas