Grad Velika Gorica

Najave

Dođite na 'Nedjeljni turopoljski ručak'

gastro3Kao finale ovogodišnje manifestacije Gastro Turopolja, u nedjelju 27. listopada 2012. na Trg kralja Tomislava (kod Muzeja Turopolja) od 12 sati organiziran je veliki Nedjeljni turopoljski ručak na otvorenom.

Velikogorički ugostitelji predstavit će ono najbolje što imaju u ponudi na svojim jelovnicima, uz neka iznenađenja pripremljena upravo za Nedjeljni turopoljski ručak. Posebna atrakcija bit će velika tava u kojoj će se pripremiti Turopoljska pražetina.

Za ljubitelje morskih delicija, sada već redoviti gosti Nedjeljnog turopoljskog ručka, ugostitelji sa Korčule i Lastova, pripremat će jela od riba i plodova mora. Održat će se i tradicionalno natjecanje u pripremanju kotlovine, a neće nedostajati ni slastica, posebno onih od domaćih turopoljskih jabuka.

Bon za degustaciju može se kupiti za 20 kuna, a prikupljenim sredstvima pomoći će se Pučkoj kuhinji u Velikoj Gorici.

Kako se cijela manifestacija održava na Trgu kralja Tomislava, sutra će na snazi biti posebna regulacija prometa. Promet iz smjera Siska prema Zagrebu odvijat će se obilazno tj. na ulazu na Trg kralja Tomislava preusmjeravat će se desno na Ul. A. Cvetkovića, zatim Ul. A. Šenoe, Šetalište F. Lučića i dalje na Zagrebačku. Promet iz smjera Zagreba prema Sisku odvijat će se normalo bez ograničenja. Javni prijevoz putnika preusmjeravat će se s terminala u Velikoj Gorici na Školsku ulicu, koja će se pretvoriti iz jednosmjerne u dvosmjernu, zatim desno na Kurilovečku te potom lijevo na Zagrebačku. Linija 268 dalje će nastaviti prometovati svojom redovnom trasom, dok će linije za Sase, Strmec Bukevski i Pleso prometovati Zagrebačkom ulicom do Ul. kraja D. Zvonimira gdje će skretati desno, nastaviti do Rakarske ulice i dalje svojim redovnim trasama, a linije 303 (Velika Gorica-Kozjača), 304 (Velika Gorica-Mraclin) i 322 (Velika Gorica-Cerovski vrh) prometovat će Zagrebačkom ulicom do Ul. S. Kolara gdje će skretati lijevo na Ul. S. Kolara i dalje nastavljati svojim redovnim trasama.

gastro5