Grad Velika Gorica

Vijesti

3D u digitalnom kinu Gorica

kino1U punoj dvorani velikogoričkog kina sinoć je svečano otvoreno digitalno Kino Gorica i to premijernim prikazivanjem dvaju hrvatskih filmova – kratkometražnog „Teleport Zovko“ Predraga Ličine i igranog filma „Kauboji“, redatelja Tomislava Mršića, koji je istovremeno prikazan u cijeloj Hrvatskoj na 36 lokacija.

Digitalna oprema Kina Gorica nabavljena je uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Hrvatskog audio-vizualnog centra i Grada Velike Gorice, a omogućit će kvalitetniji kino repertoar, kvalitetnije projekcije kino sadržaja, slike i tona.
Riječ je o tome da će velikogoričko kino premijerno prikazivati filmove u isto vrijeme kada i Zagreb i drugi hrvatski gradovi, a standardni dio kino ponude bit će i 3D sadržaj.

„Sada smo konačno konkurentni u pogledu kina koji je dobio digitalnu opremu. Međutim, to je samo jedna kockica mozaika prourbanog grada. Zahvaljujem se velikogoričkom Pučkom otvorenom učilištu na suradnji u svezi ovog projekta, mom zamjeniku Ervinu Kolarcu, koji je zadužen za resor društvenih djelatnosti kao i svim gradskim djelatnicima Odjela za društvene djelatnosti. Posebno se zahvaljujem Vladi RH i Hrvatskom audio- vizualnom centru koji su poduprli ovaj projekt. Dragi sugrađani, vjerujem da ćete od sada češće dolaziti u velikogoričko kino jer ćete imati mogućnost gledati hit filmove“, rekao je među ostalim gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić prilikom svečanog otvorenja digitalnog kina.

„Uz Ministarstvo i HAVC, najljepše zahvaljujem Gradu Velikoj Gorici, koja je prepoznala potrebu uvođenja 3D opreme u naše kino i podržala ovaj projekt. Vjerujem da će od sada naši sugrađani u velikom broju posjećivati naše kino koje će im nuditi brojne kvalitetne hrvatske, europske, nezavisne i dokumentarne filmove te posebne programe poput filmova hrvatske kulturne baštine, opere, baleta i ostalih sadržaja,“ naglasila je ravnateljica POU Velika Gorica Barbara Grđan Odrčić.

Osim 3D sadržaja i mogućnosti reklamiranja raznih tvrtki prije projekcija, POU Velika Gorica od sada će imati i edukativnu ulogu u suradnji sa školama i to u vidu radionica na kojima će učenici stjecati potrebne vještine kako bi i sami mogli napraviti filmske uratke koji će se prezentirati u Kinu Gorica.

Svečanosti otvaranja digitalnog kina su uz velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića prisustvovali i g. Tomo Vidović, predsjednik Gradskog vijeća Velike Gorice, zamjenici gradonačelnika Ervin Kolarec i Stjepan Kos te broji drugi uzvanici iz velikogoričkog javnog života.

kino2