Grad Velika Gorica

Vijesti

Velikogoričani na 7. susretu gradova i općina prijatelja djece

susret_gradova_djece_201313. rujna 2013. održan je 7. susret gradova i općina – prijatelja djece u Opatiji, a Grad Veliku Goricu predstavljali su dr.sc. Arijana Mataga Tintor, Neven Topolnjak i Mirna Gajski Jolić iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport te učenici OŠ Eugena Kvaternika Angelina Hrženjak i Dominik Bradić, članovi Dječjeg gradskog vijeća.

Tema ovogodišnjeg susreta bila je Dječja participacija te su odrasli u radionicama razmjenjivali iskustva i otvarali pitanja o problemima sudjelovanja djece u životu zajednice. Djeca su se za to vrijeme družila u radionicama „Čokoladni poljupci iz Opatije“, „Moja opatijska kamelija“, „Potraga za blagom“ i „Lepa domaća beseda“. Angelina i Dominik ponijeli su iz Opatije lijepe dojmove, nova prijateljstva i nekoliko čokoladnih poljubaca nastalih u radionicama.

Odrasli su na završetku susreta potpisali zajedničku deklaraciju o dječjoj participaciji s idejom da se sudjelovanje djece nametne kao važan dio politika za djecu kako na nacionalnoj tako i na lokalnim razinama.