Grad Velika Gorica

Iz medija

Rušenje barijera osoba s invaliditetom

danjedmogslikaU subotu 21. rujna održan je 4. dan jednakih mogućnosti čiji je cilj senzibiliziranje javnosti i rušenje predrasuda s kojima se susreću osobe s invaliditetom.

Promet koji svakodnevno tutnji središnjom gradskom prometnicom toga dana zamijenili su sportaši, i to oni koji u svom bavljenju sportom svladavaju uvijek prepreku više. Radi se o sportašima s invaliditetom koji predstavljanjem svojih aktivnosti žele pobuditi znatiželju i ponukati druge građane s invaliditetom da im se pridruže u sportskim aktivnostima.

Neke od predstavljenih aktivnosti za osobe s invaliditetom bile su stolni tenis, pikado, atletika, judo, boćanje, go, a predstavljeno je i terapijsko jahanje. Na prigodnim štandovima predstavile su se udruge koje okupljaju osobe s invaliditetom ili rade u njihovu korist – Sunčica, Maka, Suncokret, Savjetovalište za osobe s invaliditetom, HUPT, COO Velika Gorica, Centar za obitelj i mlade, Izviđački odred Tur iz Velike Gorice te Gradsko društvo Crvenog križa Velike Gorice. Gorički sportaši s invaliditetom djeluju u više klubova okupljenih u Sportski savez osoba s invaliditetom Velike Gorice.

Izvor: VG Danas